Societat

EUDALD CASADESÚS

DELEGAT DEL GOVERN A GIRONA

“Es van fer canvis en la bona direcció”

Quines van ser les coses a millorar en aquell episodi, pel que fa als avisos?

Es van detectar errades en la manera d'informar els ajuntaments i els ciutadans. Posteriorment, arran de la caiguda de la llum, es va notar que va faltar informació per part de les elèctriques.

Les correccions que l'anterior govern va aplicar, serien les correctes?

Les decisions que es van prendre anaven en la direcció de solucionar aquelles dues mancances que he esmentat abans. Es va fer un esforç, en aquest sentit. Era important modificar les comunicacions als ajuntaments, perquè fossin més clares. Jo destacaria, a més, la introducció de les valoracions del risc que suposen les prediccions. Quant a les elèctriques i altres serveis bàsics, es va decidir reforçar el comitè tècnic de seguiment del risc incloent-hi precisament les companyies elèctriques i les de telefonia mòbil, entre altres.Un aspecte que crec que també caldria introduir és la descentralització del pla d'actuació. Evidentment, hi ha d'haver un centre de control unificat, però penso que caldria donar certa autonomia al territori.

Estem més ben preparats que un any enrere?

Em fa l'efecte que sí, però el camí es fa caminant... L'important és que d'aquella nevada en van sortir unes lliçons i es van fer canvis en la bona direcció.

Hi ha municipis que encara no tenen el seu pla d'emergència.
En això seguirem insistint i seguirem atorgant ajudes perquè els redactin. Hem d'aconseguir que tots els ajuntaments tinguin, per exemple, una llista d'on aconseguir grups electrògens, o quines empreses poden cedir maquinària. Això és elemental.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a