Societat

Justícia

La retallada en el torn d'ofici serà només del 4%

Nova proposta de la conselleria als advocats

La negociació està oberta

La retallada de Justícia al torn d'ofici no serà del 10% com en un primer moment havia anunciat la conselleria provocant el rebuig unànime de tots els col·legis d'advocats. El departament va entregar ahir al col·lectiu una altra proposta que rebaixa fins al 4% la tisorada en els mòduls dels advocats que cobreixen el torn d'ofici.

La proposta del departament s'explica en un document en què s'apunten altres retallades com ara la que afectarà l'import amb què se subvencionen les despeses col·legials que suposa la gestió del torn d'ofici. En aquest capítol, la tisorada serà d'un 5%, segons van explicar ahir fonts del departament.

La nova proposta ha de ser estudiada ara pel Consell de Col·legis d'Advocats i s'espera de manera imminent una altra trobada amb la secretària general, Carme Virgili. La posició dels degans, acordada avui fa una setmana, va ser la de rebutjar frontalment la rebaixa del 10%.

Un altre col·lectiu que passarà per l'adreçador de la retallada és el dels procuradors que també participen en la justícia gratuïta. Dilluns vinent està prevista una reunió entre aquests i el departament per tractar el tema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.