Societat

TEcnologia

Una campanya promou la seguretat infantil a internet

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades explica als menors la importància de tenir cura de les dades personals davant desconeguts

El material didàctic es distribuirà també a escoles i instituts

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (Apdcat) ha posat en marxa una nova campanya informativa dirigida als menors d'edat per tal de millorar-ne la protecció a l'hora d'accedir a internet. Amb el nom A internet, controles?, la campanya de l'Apdcat vol facilitar informació perquè els menors tinguin cura de les dades personals que posen a l'abast d'altres persones a través de la xarxa informàtica.

“La conscienciació i l'educació en aquest àmbit són essencials per tal de crear una cultura de protecció de dades i evitar així possibles problemes sorgits de l'ús indegut de les dades personals a la xarxa”, ha explicat la directora de l'Apdcat, Esther Mitjans. Per aquest motiu la nova campanya de l'Apdcat ha estat dissenyada per fer arribar als menors de la manera més eficaç les recomanacions bàsiques i els hàbits saludables davant les noves tecnologies de la informació.

La campanya també persegueix que els joves sàpiguen com actuar davant possibles situacions de risc, i que puguin explotar amb seguretat totes les potencialitats que els ofereix la xarxa.

A Internet, controles? consta d'una sèrie d'elements que s'han desenvolupat en un llenguatge i un disseny propers als menors per tal d'acostar-se a ells. Es tracta del Manual de bons usos digitals, la Guia de menors a Internet, unes fitxes tècniques divulgatives i un espot.

Està previst que aquests materials es distribueixin en els actes i jornades relacionades amb els menors. D'altra banda, seran accessibles a moltes escoles i instituts públics de Catalunya i es podran descarregar des de la web de l'Apdcat.

Prevenir l'assetjament

Tots els materials de la campanya repassen aspectes que van des del manteniment dels ordinadors a qüestions com el respecte per la propietat intel·lectual o l'assetjament informàtic (ciberbulling) i altres amenaces potencials a les xarxes socials. Amb diferents formats, s'ofereixen també als menors explicacions breus i directes sobre conceptes bàsics com els drets d'autor, l'intercanvi d'arxius o els codis d'identificació personal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a