Societat

badalona

La moció de les entitats contra les retallades no troba suport polític

Els portaveus de les cinc formacions es tornen a trobar aquest matí per intentar consensuar un text de cara al ple municipal de dilluns

El text unitari que la plataforma Badalona es Mou en Defensa dels Serveis Públics pretén que s'aprovi en el darrer ple municipal del mandat, dilluns vinent, no ha aconseguit de moment el suport polític de tots els grups, tal com pretenen les entitats. Fins al moment, ICV-EUiA és l'única força que ha mostrat el seu suport incondicional a les mocions (una referent a la sanitat i l'altra a l'educació), i és de fet el partit que s'ha compromès a elevar-les al ple de dilluns, en nom de les entitats que integren la nova plataforma. En una primera reunió de la junta de portaveus, el text no ha trobat l'adhesió de la resta de forces, receloses que Iniciativa pugui mirar de treure rèdit polític d'aquesta campanya.

Dimecres, durant l'assemblea que la plataforma va convocar a la seu de la FAVB, la portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA, Asun García, es va comprometre davant els representants de les entitats i de la resta de formacions polítiques (hi eren presents els cinc partits que tenen representació a l'Ajuntament de Badalona) a sol·licitar una nova reunió de portaveus en la qual es proposarà que es consensuï un text i que en el ple de dilluns la paraula la prenguin només els representants de la plataforma, evitant així qualsevol intent de protagonisme polític. Aquesta idea va ser llançada uns minuts abans pel president del grup d'Iniciativa, Carles Sagués, tot matisant que estava disposat a fer la proposta tot i no estar-hi gaire d'acord.

Aquest matí, els portaveus dels diferents grups es tornaran a veure les cares. No sembla senzill, però, que les cinc forces puguin arribar a posar-se d'acord. La moció que Badalona es Mou en Defensa dels Serveis Públics va fer córrer dimecres és molt crítica amb el govern de la Generalitat, un fet que dificulta el suport de CiU. El PP ja ha alertat que té dues mocions preparades, anunciades abans de conèixer les intencions de la plataforma, i que difícilment renunciarà a presentar-les. Caldrà veure si el PSC i ERC es desmarquen d'ICV-EUiA i cap la possibilitat fins i tot que el govern municipal (PSC, CiU i ERC) acabi fent la seva proposta.

En qualsevol cas, la plataforma badalonina ja va deixar molt clar dimecres que no formaran part d'“un circ polític” ni permetran veure's situats enmig d'“una picabaralla política”. Les entitats van censurar qualsevol intent de manipulació de la plataforma de les formacions polítiques però, en paral·lel, van fer una crida a favor de la unitat de tots els actors per tal de posar fre a les retallades que es preveuen en els àmbits de la sanitat i l'educació.

“No tenim cap interès polític. Només volem defensar els nostres drets”, va afirmar la presidenta de la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Badalona, Montse Conejo. El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona, Manuel López, va reclamar a les cinc formacions polítiques presents que “evitin fer partidisme amb aquests temes”.

Crida a la concentració de dilluns, a la plaça de la Vila

L'assemblea de dimecres estava convocada pels col·lectius impulsors de la plataforma Badalona es Mou en Defensa dels Serveis Públics (la FAVB, CCOO, UGT, la PSU, ICV-EUiA i representants dels sectors de l'educació i l'ensenyament) amb la voluntat d'atreure noves entitats. Hi van respondre sobretot les associacions de veïns. En la trobada es va fer una crida a participar en la concentració que s'ha convocat dilluns, a la plaça de la Vila (18h), aprofitant la celebració del darrer ple del mandat. Dilluns al matí, els sindicats que representen els treballadors de l'Ajuntament han convocat una assemblea per animar-los a assistir a l'acte de protesta de la tarda. La plataforma ha fet 5.500 fulls volants i 500 cartells en què es fa una crida a la concentració de dilluns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.