Societat

educació

Es manté el 7 de setembre com a data d'inici de curs a primària i secundària

Ensenyament fixa l'horari de les escoles

Es podrà fer jornada intensiva a partir de l'11 de juny

Recupera els exàmens de setembre a ESO i batxillerat

El nou equip del Departament d'Ensenyament, dirigit per la consellera Irene Rigau, mantindrà una de les decisions polèmiques d'Ernest Maragall, i fixarà el començament de les classes el 7 de setembre del 2011, tant a primària com a secundària. Així es recull en l'esborrany de l'ordre que estableix el calendari escolar del pròxim curs i que, després d'un període de negociació –que comença avui mateix–, s'aprovarà el 3 de juny.

Fonts del departament, però, van assegurar que estan oberts a negociar una segona data de començament de curs, el 12 de setembre. En canvi, serien contraris a fixar dos dies diferents segons l'etapa educativa, és a dir, que primària comencés el 7 i secundària el 12. En tots els casos, les classes finalitzaran el 22 de juny.

Una de les novetats del futur calendari escolar és que, per primera vegada, el departament fixa un horari marc en el segon cicle d'educació infantil i primària, inclosos els centres d'educació especial. Així, l'horari lectiu de les escoles serà de 9 del matí a 12.30 del migdia, i de 3 de la tarda a 16.30 hores. Un horari que es complementarà amb la sisena hora en aquelles escoles on així es determini. En cap cas es podran acabar les classes abans de les quatre de la tarda ni més tard de les sis.

A secundària, l'esborrany de l'ordre no recull la proposta de fer jornada intensiva a l'ESO. És més, no es podran programar més de dues tardes lliures a la setmana per als alumnes d'aquest cicle. En canvi, als dos cursos de batxillerat es manté la possibilitat de fer jornada continuada.

Els estudiants de secundària es retrobaran el pròxim curs amb els exàmens de setembre, que s'implantaran a tota l'ESO i a primer de batxillerat. Concretament, les proves extraordinàries es realitzaran el 3 i el 4 de setembre del 2012. En canvi, els cicles formatius i el segon curs de batxillerat continuaran fent les recuperacions al mes de juny.

Pel que fa a la polèmica jornada intensiva –que el conseller Maragall va intentar suprimir sense èxit–, els centres que compleixin els requisits la podran realitzar a partir de l'11 de juny. Entre altres condicions, hauran de tenir el vistiplau del consell escolar.

LA XIFRA

2
hores
mínimes de descans al migdia s'hauran de respectar a infantil i primària per garantir el servei de menjador.

LA DATA

22.06.12
és el dia
en què finalitzaran les classes a tots els centres d'ensenyament obligatoris i postobligatoris.

Torna la setmana blanca?

Una altra de les polèmiques novetats de l'actual curs, decidida per l'exconseller Maragall, que no perviurà a partir del setembre vinent serà la polèmica setmana blanca. No obstant això, l'esborrany de l'ordre de calendari escolar preveu que, cinc dels set dies de lliure disposició que hi haurà –a conseqüència que es manté l'inici de curs el 7 de setembre– es podran agrupar en un mateix trimestre. Això, segons algunes fonts consultades, és de facto permetre que els centres que així ho acordin recuperin la setmana blanca. La resta els haurà de repartir a raó de 2 o 3 dies per trimestre. El 7 de gener torna a ser festiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.