Societat

Societat

La immigració centra el III Memorial Sebastià Salellas

‘Immigració: la solidaritat no està en crisi' és el títol del programa d'actes que comença dissabte vinent per recordar la figura de l'advocat, activista social i polític traspassat el 28 de maig del 2008

El programa del III Memorial Sebastià Salellas inclou cinc actes, entre dissabte vinent –tercer aniversari del traspàs de l'advocat, activista social i polític– i el 4 de juny. Sota el lema Immigració: la solidaritat no està en crisi, el cicle d'actes va ser presentat ahir a la plaça que l'Ajuntament li va dedicar a Vila-roja. “Estem en una plaça oblidada, en la qual el 2012 hi volem fer un acte popular: una festa amb música, poesia i la gent del barri i de la tota la ciutat, amb el mínim d'organització i molta improvisació”, va dir el llibreter Guillem Terribas, de la Llibreria 22 i del Cinema Truffaut. Lluc Salellas, fill petit de l'advocat traspassat fa tres anys, va explicar que els actes del Memorial se centraran a tractar la immigració, “amb la visió que tenia ell, perquè es tracta de persones iguals en drets, siguin d'Amèrica, de l'Àfrica o de l'Alt Empordà”.

Aquest dissabte a migdia Raimundo Viejo Viñas, doctor en Ciències Polítiques i professor associat a la Universitat Pompeu Fabra farà la conferència: Immigració, classe i racisme, al Col·legi d'Advocats. El dimecres es farà, també al col·legi d'advocats, la taula rodona Dones d'arreu, una oportunitat per a la transformació social. L'endemà i també al mateix espai, Rosa Cullell, periodista i exdirectora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i Felipe López-Aranguren, sociòleg i poeta, debatran sobre immigració i mitjans de comunicació, moderats per Jordi Grau, director adjunt d'El Punt. Divendres es presentarà el llibre Les causes perdudes, de Xevi Sala, finalista dels Premis Bertrana 2010. I el dissabte es presentarà al Truffaut el documental Una casa digestiva para Lavapiés amb el seu director Josep Maria Martín i el seu protagonista Mouhamadou Bamba Diop.

Plaça o Solar Sebastià Salellas?

La presentació del Tercer Memorial Sebastià Salellas es va fer ahir a quarts d'onze al costat del pavelló esportiu de Vila-roja, en un espai erm protegit per estaques a tall de pilones. Hi ha dues plaques. Una, un monòlit de ferro envoltat d'herba alta, com tota la plaça. L'altra és la placa oficial de via pública clavada enlaire a la paret d'una caseta amb una antena. Aquesta construcció que podria ser un transformador és l'únic element arquitectònic de tota la plaça. És l'únic espai on hi ha una mica d'ombra per protegir-se del sol. No hi ha arbres, no hi ha bancs, no hi ha jocs infantils, no hi ha cap parc de salut, no hi ha porteries ni cistelles. No hi ha res. El terreny és irregular i sense esplanar. Fa por de caure-hi. Més que una plaça, aquell espai sembla un solar esperant millor temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.