Societat

LA VIDA SOCIAL

Quart de segle de lleure

Esplais de la Garrotxa, que aplega els grups d'Olot i de la comarca, celebra els primers cinc lustres amb una festa al Firal

Hi han passat més de 2.000 nens i de 300 monitors

Fer de moni o anar a esplai cada dissabte a la tarda ja era moda fa 25 anys. De fet, encara en fa més que l'espai, a Olot i lligat a les parròquies, va aglutinar a una colla de gent amb ganes de fer coses per a la societat i de començar a deixar enrere els quaranta anys de dictadura franquista en què el país i tot l'estat se sumien. Fa 25 anys, Esplais de la Garrotxa va néixer dels grups que els locals dels Caputxins tenien com a nexe d'unió i que, justament fa cinc lustres, van decidir sortir del paraigua eclesial per reforçar la seva laïcitat i la implicació més directa amb els barris de la ciutat i amb alguns pobles de la comarca.

Des d'aleshores, hi han passat més de 300 monitors voluntaris i 2.000 nens i nenes en fins a 14 grups d'esplai diferents repartits pels barris d'Olot i per tota la comarca. Totes aquestes persones han treballat per l'educació en el lleure i, el que encara és més important, n'han gaudit.

Per recordar totes aquestes persones i tota la tasca desinteressada que han fet, Esplais de la Garrotxa ha celebrat el vint-i-cinquè aniversari amb diverses activitats. Hi destaca el lip dub commemoratiu gravat pels carrers del centre d'Olot i, sobretot, el cap de setmana d'activitats commemoratives, amb la preparació d'un entrepà gegant de 150 metres, una pista lliscant a la pujada del Firal i una conferència i debat sobre el lleure infantil i juvenil i sobre el voluntariat.

Com que els monis sempre han tingut molt en compte que el lleure és una excusa per educar, sobre el Firal d'Olot hi van muntar un mercat dels valors, amb consignes sobre conceptes que les nenes i nens, les noies i els nois i els monitors que han passat per aquest vint-i-cinc anys d'història dels Esplais de la Garrotxa han anat adquirint i treballant durant tot aquest temps. La integració, la solidaritat, la pau, la democràcia, la participació, etc., són valors universals que cadascun dels grups d'esplai garrotxins han amplificat.

La festa va tenir la seva estones de música amb el cantautor Pep Puigdemont, que va compondre una cançó commemorativa, i es va acabar amb un sopar al Torín i amb l'actuació del grup musical mallorquí Es Reboster. Aquesta diada històrica per a l'esplai garrotxí la va tancar el discjòckei local PD Rubió. Tot va sortir rodó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.