Societat

El 15-M atura el desnonament de dos ancians a Elx

El col·lectiu va presentar una querella per un presumpte delicte d'apropiació indeguda

El matrimoni, amb una dependència del 65%, va avalar el gendre per 60.000 euros

El Grup de Desnonaments del Moviment 15-M de la localitat d'Elx ha aconseguit que la titular del jutjat de primera instància número 5 de la ciutat decrete una pròrroga de 30 dies per a dilucidar si es porta a terme el desnonament de l'habitatge que recau sobre una família de jubilats, segons ha explicat l'advocat d'aquest col·lectiu, Antonio Palazón.

Aquest moviment ciutadà ha concentrat a desenes de persones durant el matí a les portes de l'edifici, situat en l'avinguda de la Llibertat d'Elx, que han exigit el dret que té la família a viure en el pis en el qual resideix des de fa 38 anys.

Els inquilins de l'habitatge són una dona de 64 anys i el seu marit, que té reconeguda una dependència del 65%, de 66 anys, segons han indicat a EuropaPress les mateixes fonts.

Aquest matrimoni en 2006 va avalar un préstec per al seu gendre de 60.000 euros, per a una empresa de reformes del sector de la construcció, però l'empresa va tancar i el banc li va reclamar a ells, com avaladors, el préstec pel qual estaven pagant 400 euros.

La suspensió del desnonament ha estat possible gràcies a la querella per un presumpte delicte d'apropiació indeguda atès que, segons els portaveus del moviment ciutadà, la família sobre la qual pesa el desnonament va avançar al banc el pagament de 30.000 euros i l'entitat bancària “va fer cas omís d'aquest ingrés de diners”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.