Societat

Castells

Gammes extra al límit

Els Minyons de Terrassa descarreguen el dos de nou i carreguen un èpic pilar de vuit

Els malves completen la millor festa major de Terrassa de la història amb els primers gammes extra de l'any

Èpica en estat pur. Els Minyons de Terrassa van alçar ahir els primers castells de gamma extra de l'any en una diada excepcional en aquests moments de la temporada en què ens trobem. I encara més: fins ahir mai s'havien embutxacat dos castells de màxima dificultat en la seva diada de festa major. Una prova més del seu bon moment i d'una temporada que els egarencs preveuen que sigui d'allò més sonada. Però a més a més, el que es va viure ahir al migdia al Raval de Montserrat, a part d'una xafogor pròpia de la temporada castellera més intensa, van ser uns castells treballats al màxim, fins i tot amb defenses inversemblants. El castell de sortida dels malves, el quatre de nou folrat, que trencava qualsevol especulació sobre un possible tres de deu, ja va avisar que ahir els castells serien d'autèntica batalla. El quatre va pujar remenat i un pèl desquadrat, però van poder-lo descarregar, això sí, després d'haver-lo suat de valent. A segona ronda, la cosa es va complicar força més amb el dos de nou. El castell va pujar molt remenat fins a la carregada i tot feia pensar que no tenia corda per aguantar la sortida de la canalla. Ahir, però, els malves van apel·lar a l'èpica i amb una canalla ràpida i un folre i manilles treballant a la perfecció, van poder descarregar el primer gamma extra de l'any. Eufòria malva que continuaria amb el tres de nou descarregat també a tercera ronda. L'èxit ja hi era, però encara volien posar-hi la cirera amb el pilar de vuit. Aquí sí que el folre i les manilles no van quedar tan conjuntats i el pilar es va inclinar excessivament cap endavant. Quan semblava que havia de caure d'un moment a l'altre, l'aixecadora i l'enxaneta van demostrar la seva valentia pujant gairebé sense pensar-s'ho aconseguint carregar un pilar que estava girat totalment i que va cedir ben poc després. Alegria, doncs, entre els malves en una diada històrica que tanca pràcticament el seu primer tram de temporada. La propera diada de nivell la tenen per Sant Fèlix; i molta atenció, perquè a part d'aquestes dues estructures extra, el domini amb el pilar podria obrir el ventall a castells com ara el quatre i el tres de nou amb el pilar. Podria haver-hi combat.

Fora espines

La diada també va ser profitosa per a les altres dues colles presents a plaça. Els Castellers de Terrassa van fer un pas endavant consolidant els castells de set i mig, amb el cinc, el quatre amb el pilar i un set de set que no havien fet mai. També va fer el pas endavant que tocava la Jove de Tarragona descarregat el seu primer cinc de vuit de l'any, després de les ensopegades a Tarragona i Reus. Ahir el cinc es va executar a la perfecció i, fins i tot, el van repetir a la tarda, actuant a la diada de festa major de Sant Cugat. Les dues diades les van completar amb el tres i el quatre de vuit.

Quatre de nou blau marí a Vic

També ahir al migdia, a Vic, Capgrossos van fer un pas de gegant amb vista a, encara, la seva diada de festa major, que serà d'aquí a tres setmanes. Els blau marins van completar el quatre de nou més matiner de la seva història a la plaça del Mercat, acompanyant-lo del tres de nou i el dos de vuit amb folre. Això els permet pensar en alçar la torre de nou, aquest cop, però, a casa. A la mateixa plaça, els Castellers de Lleida van continuar consolidant-se descarregant el quatre de vuit i el dos i el cinc de set. Cal destacar l'actuació dels castellers locals, no pels seus castells de vuit dels que s'havien vist altres anys, sinó per un castell que no s'havia fet ni provat mai: el quatre de set aixecat per sota. Una raresa que van acompanyar amb el dos de set i el quatre de set també aixecat per sota.

El cap de setmana també ha deixat una nova clàssica de vuit dels Castellers de Sabadell, un quatre de vuit dels Castellers de Sants a Sant Cugat, on van ensopegar amb un dos de set carregat, i l'actuació de dissabte a Terrassa, on Minyons va descarregar el dos de vuit i el pilar de sis.

4 de 8 històric
Els Castellers de Sant Cugat van descarregar ahir a la tarda en plaça pròpia el primer quatre de vuit de la seva història. El quatre va pujar lent però ferm i es va descarregar sense excessius patiments enmig de l'eufòria verda. Fins ahir només l'havien carregat en una ocasió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.