Societat

Nova plaça de nou a Vilallonga, i amb dos galons

La Vella de Valls i la Jove de Tarragona descarreguen el tres de nou a Vilallonga del Camp, que veu castells de nou per primer cop

Els Xiquets del Serrallo hi estrenen el tres de set amb el pilar

El cap de setmana estava a punt d'acabar-se, però encara havia de petar la traca final. Ahir al vespre, Vilallonga del Camp es va convertir en plaça de nou i ho va fer per partida doble, gràcies al tres de nou que hi van descarregar la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. I és que segurament va ser la pugna per aconseguir la millor actuació la que va esperonar les dues colles a intentar-ho.

A mode d'escalfament, rosats i liles van començar l'actuació amb el cinc de vuit. Era el tercer de la temporada per a la Vella, que dissabte ja l'havia descarregat a Vilafranca. La catedral rosada va pujar amb força seguretat, i només a la descarregada es va haver de treballar a la banda dels dos pilars, tot i que sense arribar a perillar. Per a la Jove, els canvis a quarts i a dosos que van haver d'introduir al cinc de vuit aquest cap de setmana ni tan sols es van notar. La catedral està més que consolidada.

A la segona ronda arribava l'hora dels nou pisos, i amb una bona col·laboració entre colles, tant la Vella com la Jove aconseguien un bon peu.

Primer era el torn dels rosats, que l'enlairaven a la primera tot i els problemes a terços que es van fer evidents des de bon començament. Ràpids i convençuts, els vallencs van coronar-lo sense gaires complicacions, però en la descarregada van haver de treure totes les forces per salvar-lo. La bona feina del folre va ser crucial per mantenir a lloc fins al final uns terços ja molt castigats.

La pilota passava, doncs, al costat dels liles, que, tal com havien fet a Vilanova, van completar el tres de nou gairebé sense immutar-se.

En tercera ronda, la Vella en va tenir prou amb el dos de vuit per fer decantar la balança, perquè els tarragonins, amb alguna absència important, van preferir deixar l'estrena d'aquest castell per un altre dia i van tancar amb el quatre de vuit. Un cap de setmana envejable per a la Jove, que repetia dissabte i diumenge la seva millor actuació.

Els Xiquets del Serrallo també van ser a Vilallonga, i es van emportar el primer tres de set amb el pilar de la temporada. Això, sí: no va ser cap regal. Amb problemes a terços des del començament, el van haver de defensar de valent per completar-lo. Abans, havien descarregat amb comoditat el quatre de set amb el pilar, i quan ja tenien els deures fets, van ensopegar amb un intent de quatre de set, que sí que van completar en la repetició.

La setmana, tot i que amb moltes colles de vacances i poques actuacions, ens ha deixat una altra bona notícia: l'estrena de la torre de set dels Nens del Vendrell. Dimarts, la primera, i dimecres, la segona: els Nens ja tenen dues torres al sarró.

Ben encarats cap a Firagost

Amb un castell de nou i quatre de la gamma alta de vuit en dos dies, la Colla Vella afronta la Firagost amb bones perspectives. Els rosats tenen previst portar-hi el quatre de nou, un castell que aquest any encara no han provat. Així, amb el tres de nou i un probable cinc de vuit s'anotarien la tripleta màgica. Queda la incògnita de si arrodoniran l'actuació amb un gran pilar: caldrà recuperar la confiança després que a Vilafranca només carreguessin el quatre de vuit amb el pilar.

Firagost serà el primer derbi vallenc d'un agost en què Joves i Vella es trobaran gairebé a cada plaça. La Joves s'hi enfronta amb unes condicions molt diferents: durant tot el juliol no han pogut passar del quatre de vuit, i ja no poden esperar ni un minut més per redreçar la situació. Els de la camisa vermella, que encara arrosseguen baixes, tenen uns objectius més modestos que els rosats, i probablement tindran el cinc de vuit com a millor castell, una catedral que han tingut com a insígnia les darreres temporades però que enguany només han completat un cop. Segurament el tres i el quatre de vuit completaran el programa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.