Societat

societat

Roses impulsarà un museu dedicat al restaurant El Bulli

L'Ajuntament i el cuiner Ferran Adrià volen tirar endavant la iniciativa

El ple va aprovar ahir una moció perquè el municipi sigui seu permanent d'una exposició de la història del restaurant

Roses crearà el museu d'El Bulli. Serà un espai museístic dedicat al restaurant de Ferran Adrià, reconegut mundialment. Segons l'alcalde de Roses, Carles Pàramo, la idea és que aquest museu, en comptes d'estar dins la Bulli Foundation, la fundació que Adrià té previst obrir l'any 2014, estigui instal·lat en el municipi altempordanès. Segons Pàramo, un cop es va fer el canvi de govern a Roses es va fer una reunió amb el cuiner d'El Bulli en què es va parlar d'aquest projecte de futur.

El primer pas per tirar endavant aquest projecte es va aprovar per unanimitat en el ple d'ahir al vespre, en el qual es va aprovar una moció consensuada per tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament –CiU, PSC, GdP i PP– en què l'Ajuntament reclama al govern de la Generalitat que la mostra que s'exposarà a principis de l'any que ve al Palau Robert de Barcelona tingui finalment la seu permanent a Roses.

Segons la moció, l'Ajuntament vol que l'exposició que promou el Departament de Presidència de la Generalitat i que explica la història d'El Bulli es quedi a Roses d'aquí a dos anys, que és quan està previst que acabi una itinerància que ha de portar l'exposició, entre altres llocs, a Londres i a Nova York.

Triar la ubicació

Segons va explicar ahir l'alcalde rosinc, Carles Pàramo, el museu encara no té una ubicació clara i es treballa amb diverses hipòtesis, però el que sí és clar ara per ara és que serà una comissió ciutadana la que tindrà l'encàrrec de triar-la.

LA FRASE

Deixarem que sigui el mateix Ferran Adrià qui decideixi la filosofia del museu d'El Bulli
Carles Pàramo
alcalde de roses (CiU)

LA FRASE

Hem de continuar sent un referent mundial de la gastronomia, la història i la natura
Magda Casamitjana
portaveu del psc
Hem de continuar sent un referent mundial de la gastronomia, la història i la natura
Magda Casamitjana
portaveu del psc
Deixarem que sigui el mateix Ferran Adrià qui decideixi la filosofia del museu d'El Bulli
Carles Pàramo
alcalde de roses (CiU)

Tothom està d'acord amb la moció

La moció aprovada per unanimitat en el ple d'ahir s'havia acordat per tots els grups en junta de govern. La portaveu del PSC i exalcaldessa, Magda Casamitjana, va ser qui va llegir el text de la moció, ja que inicialment havia estat el PSC qui havia presentat la moció perquè l'exposició del Palau Robert es quedi a Roses. Casamitjana va dir que espera que aquest museu relacioni gastronomia, cultura i patrimoni i que l'alimentació mediterrània en sigui el nexe d'unió.

L'alcalde de Roses, Carles Pàramo, també es va mostrar ahir molt satisfet pel projecte. Va explicar que de moment s'ha pres la decisió de fer el museu, però que es vol que sigui el mateix Ferran Adrià qui en decideixi la filosofia i què ha d'incloure.

Per part seva, el portaveu de Gent del Poble (GdP), Francesc Giner, va dir que el seu grup també està completament d'acord amb el projecte i va agrair que s'hagi arribat a un consens per part de tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.