Societat

Els Castellers de Vilafranca carreguen el 4 de 9 sense folre a Reus

La construcció només s'ha pogut descarregar en sis ocasions al llarg de la història

Als verds se'ls resisteix la possibilitat de descarregar aquest castell de gamma extra

Els Castellers de Vilafranca han aconseguit carregar a Reus, aquest dissabte a la tarda, el 4 de 9 sense folre, un castell de gamma extra que només s'ha aconseguit descarregar en sis ocasions en tota la història castellera. Els verds però, només han aconseguit carregar la construcció.

El 4 de 9 sense folre va ser descarregat per primer cop al segle XIX, mentre que les altres cinc vegades que s'ha pogut finalitzar la construcció ha estat d'ençà del 1998, gràcies als Minyons de Terrassa, que ho han aconseguit en tres ocasions, i la Joves de Valls, que ho ha fet dues vegades. L'últim cop que es va descarregar va ser l'any 2001 en aquesta mateixa diada de Reus.

Pel que fa als Castellers de Vilafranca, la d'aquest dissabte és la cinquena vegada que aconsegueixen carregar la construcció però continuen sense aconseguir descarregar-la.

Aquest castell de gamma extra forma part de les construccions més difícils, juntament amb el dos de vuit i el tres de deu amb folre i manilles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.