Societat

col·lectius

Entitats del camp de la discapacitat s'uneixen en contra de les retallades

Quinze associacions gironines que treballen amb persones discapacitades han creat una plataforma per estudiar els esdeveniments i prendre mesures

Les entitats que treballen i gestionen serveis per al sector de la discapacitat a les comarques de Girona, tant els que representen els afectats físics, com intel·lectuals i mentals, van reunir-se dimarts arran de la preocupació que han generat els anuncis del Departament de Benestar Social Família amb relació als retards en els pagaments dels serveis que presta aquest col·lectiu. Les entitats van acordar crear la Mesa Gironina per a la Discapacitat, que es reunirà cada cop que sigui necessari per estudiar la situació i emprendre les mesures que es creguin oportunes. Les organitzacions han expressat la seva “màxima preocupació” per les repercussions que poden tenir els endarreriments en els pagaments de convenis i dels diferents serveis i adverteixen, en aquest sentit, que “aquestes injustes mesures poden afectar molts usuaris i molts professionals” que treballen en aquest sector.

Les entitats que formen part d'aquesta plataforma són les fundacions Ramon Noguera, Drissa, Onyar-la Selva, Vimar, Mifas, Estany, La Tutela, Altem, Els Joncs, Astres, Tallers de la Cerdanya, la Fundació Tutelar de les comarques gironines, l'associació Mifas, l'associació Montseny-Guilleries, Aspronis i La Fageda.

Tancament dels centres

Salvi Amagat, president d'Àngelus, associació de pares de fills que assisteixen a diferents centres de la fundació Ramon Noguera de Girona, ha expressat la seva indignació tant per la rebaixa del 4,5% de les subvencions destinades als nens com per l'ajornament dels pagaments a les entitats que presenten uns serveis que estan subvencionats. En una carta enviada a aquest diari, Amagat proposa que, si finalment es produeix la suspensió de pagaments parcial per part de l'administració, es baixin portes i es portin les claus de cada centre a les delegacions de Benestar Social perquè se'n facin càrrec. El president d'Àngelus fa una crida a la població a “revelar-se contra aquesta injustícia” que recau en “el sector més feble, més dependent” de la societat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.