Societat

La “indignació global” es fa sentir a Barcelona

60.000 persones, segons la policia, i 400.000, segons l'organització, participen en la marxa

La manifestació del 15-O surt de plaça Catalunya sota el lema ‘Units per un canvi global. Res que perdre, tot per guanyar'

La indignació s'ha fet sentir pels carrers de Barcelona aquest dissabte.

Unes 60.000 persones, segons la policia, i unes 400.000, segons l'organització, han marxat per la capital catalana en protesta pel sistema financer global i les retallades socials.

La convocatòria s'ha desenvolupat sota el lema ‘Units per un canvi global. Res a perdre, tot per guanyar'.

La protesta, que neix de l'esperit del moviment 15-M, ha recollit també la indignació dels treballadors i usuaris de la sanitat i l'educació públiques catalanes.

Els manifestants han passat pel passeig de Gràcia i el carrer Aragó, entre altres, per reivindicar “una veritable democràcia” i denunciar “l'increment de les desigualtats”.

La marxa s'ha desenvolupat amb to festiu i sense incidències. Tot, amb l'objectiu de fer-se escoltar, tal com ha explicat una de les membres de l'organització de la marxa, la Judith, que ha assegurat que “sortim i sortirem les vegades que calguin perquè ens escoltin”. La jove ha assenyalat que “com que sembla que no ens escolten tornem a sortir” i ha remarcat que la convocatòria era de caire global perquè es comparteixen objectius. “A tot arreu veiem que estan aprofundint en les retallades i solucions que ens perjudiquen”, afirma.

De la seva banda, un manifestant ha demanat que les retallades les pateixin les classes benestants. “Li volem donar la volta al mitjó”, ha dit, i ha subratllat que “si cal que algú pateixi, que siguin els de dalt, perquè els de baix ja ho hem fet”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.