Societat

Els Castellers de Vilafranca fan història en carregar la torre de 9 amb folre

És la segona vegada en la història que s'assoleix aquesta difícil construcció de gamma extra

Els verds també han carregat el primer 3 de 10 amb folre i manilles de la temporada, el setè del seu palmarès, en una espectacular diada de Tots Sants

Els Castellers de Vilafranca han protagonitzat una espectacular diada de Tots Sants a Vilafranca del Penedès en aconseguir carregar la torre de 9 amb folre i sense manilles. És la segona vegada en la història que s'assoleix aquesta construcció de gamma extra, considerada la més difícil, segons la classificació del Concurs de Tarragona. El primer cop que es va carregar la Torre de 9 amb folre va ser el 30 d'agost del 2005 durant la diada de Sant Fèlix i ho van assolir els mateixos Castellers de Vilafranca.

Abans d'assolir aquesta construcció, els Verds han carregat el primer 3 de 10 amb folre i manilles de la temporada. Els de la camisa verda ho han assolit en el segon intent, ja que en la primera prova el castell ha caigut molt aviat, amb els setens col·locats.

Aquesta és la setena vegada que els Verds aconsegueixen carregar-lo, però mai l'han completat descarregant la construcció. Tot i ser la primera colla en assolir aquesta fita, el novembre de 1998, només els Minyons de Terrassa han aconseguit descarregar el 3 de 10 en dues ocasions.

Per tancar una diada de Tots Sants per emmarcar, els Verds han aconseguit descarregar un 5 de 9 amb folre.

Pel que fa a la resta de colles que han participat a Vilafranca en la diada de Tots Sants, els Capgrossos de Mataró han fet un 4 de 9 amb folre, un 3 de 9 amb folre i un 2 de 8 amb folre. Els Xiquets de Tarragona han carregat un 5 de 8, un 4 de 9 amb folre, i un 3 de 9 amb folre. Els Castellers de Sants han fet un 5 de 8 han carregat un 3 de 9 amb folre, i el 4 de 8.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.