Societat

La Festa per al joc i la joguina en català arriba a la 8a edició

Se celebrarà el 26 de novembre a Barcelona, en la zona on es creuen passeig de Sant Joan i el carrer Provença

L'esdeveniment comptarà amb l'Espai Verbàlia, una competició de paraules i enigmes conduïda per Màrius Serra

La vuitena edició de la Festa per al joc i la joguina en català se celebrarà en menys de dues setmanes. La cita està prevista per al 26 de novembre, entre les onze del matí i les sis de la tarda, a l'espai on es creuen el passeig de Sant Joan i el carrer Provença de Barcelona.

L'esdeveniment comptarà amb l'Espai Verbàlia, una competició de paraules i enigmes conduïda per Màrius Serra. A més, hi haurà una rifa de jocs i joguines en català. La festa, que proposa activitats especialment dirigides als més petits, té com a objectiu incrementar la presència del català en les joguines que cada any reben els infants durant les festes de Nadal.

Des de la Plataforma per la Llengua, organitzadora de la festa, es calcula que al mercat hi ha només unes 750 joguines que incorporen el català, xifra que representa el 6% de l'oferta total. Aquestes l'inclouen com a mínim en les instruccions, en l'embolcall o en les característiques de la joguina –els taulells, la llengua amb què parlen, etc.

Segons la Plataforma, l'evolució en la incorporació del català al sector ha estat “lenta però progressiva”. Del 4,8% del 2007, es va passar al 5,4% al 2008, i es va arribar al 6% al 2009, el mateix percentatge que enguany.

Els organitzadors de l'esdeveniment compten amb la col·laboració de l'entitat Consum Català i el suport de diverses administracions, empreses i mitjans de comunicació. Aposten per la festa, entre altres, el Consorci per a la Normalització Lingüística, Catalunya Ràdio, la Cooperativa Abacus o El Punt Avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.