Societat

Barcelona tindrà per Nadal una pista de gel a la plaça Catalunya

botiguers La iniciativa surt de la Fundació Barcelona Comerç, que aplega els eixos comercials de la ciutat i té una quinzena de marques comercials que la patrocinen dates Estarà oberta del 2 de desembre al 8 de gener

Emulant les ciutats del nord d'Europa o dels Estats Units, Barcelona s'apunta a la moda de les pistes de gel i n'obrirà una aquest Nadal al bell mig de la plaça Catalunya. La instal·lació s'inaugurarà el dia 2 de desembre i estarà oberta fins al diumenge 8 de gener, el primer després de Reis i que coincideix que és un festiu d'obertura comercial. La Fundació Barcelona Comerç, impulsora del projecte, presentarà avui la proposta tècnica al districte de l'Eixample, per a la seva aprovació.

La pista farà més de 30 metres de llargària, i hi ha una quinzena de marques comercials que la patrocinen. El cost de la instal·lació superarà els 700.000 euros, segons ha explicat el president de la Fundació Barcelona Comerç, Salvador Albuixech, que ha reconegut que els comerciants fa anys que perseguien el finançament necessari per poder-la posar en funcionament.

“Ens ha costat molts esforços, perquè no ha estat gens fàcil aconseguir els permisos necessaris, havent de presentar estudis de tota mena, tant de mobilitat de la zona com de subministrament i d'altres”, ha dit Albuixech. D'aquesta manera, el comerciant desmentia les informacions que assenyalaven que la pista de gel era la solució ideada per l'Ajuntament de Barcelona per desallotjar els “indignats” que s'hi havien tornat a concentrar. De fet, els comerciants han viscut una sèrie de vicissituds per tancar el contracte publicitari i van veure com l'administració vetava les marques de begudes alcohòliques. A més, també es van oposar que una única empresa la patrocinés en exclusiva perquè “la voluntat és que la pista de gel sigui la pista de Barcelona i no la d'una marca en concret”.

Les instal·lacions estaran obertes entre les deu del matí i les nou del vespre, i probablement tancaran una hora al migdia per poder-hi fer les tasques de manteniment. El dia de Nadal i el de Sant Esteve estarà tancada en les hores centrals del dia però obrirà a partir de les sis de la tarda i fins a les onze de la nit. La pista, que ocuparà la part central de la plaça, tindrà una zona de vestidors i una cafeteria, i podria batejar-se amb el nom de Barnagel. El preu del lloguer dels patins i dels guants (aquests darrers, obligatoris) oscil·larà entre els 8 euros pel lloguer d'una hora i els 5 o 6 euros per mitja hora. A més, s'està tancant un acord de col·laboració que permeti que la Federació Olímpica de Patinatge Sobre Gel hi faci exhibicions d'aquest esport en alguns moments del dia.

LA XIFRA

700.000
euros
suposa el cost de la instal·lació, que està patrocinada per una quinzena de marques comercials.

LA DATA

2
de desembre
obrirà la pista de gel que la Fundació Barcelona Comerç munta a la plaça Catalunya fins al 8 de gener.

Polèmica pels llums a Cerdanyola

Les desavinences entre l'equip de govern i les associacions de comerciants dels barris de Fontetes, Rovell de l'Ou, Nucli Antic, Eix Comercial Estació Cerdanyola Centre i Sant Antoni Bonasort podria deixar el municipi sense la il·luminació característiques durant les festes de Nadal. El consistori va plantejar als comerciants que els finançaven el 50% de la il·luminació, segons va explicar el regidor de Comerç, Francisco Ortiz, a l'agència ACN, fet que suposa una reducció del pressupost de 40.000 a 20.000 euros, per destinar l'altra part a finançar polítiques socials. Els comerciants han qualificat aquesta decisió d'“injusta” perquè deixa molts eixos comercials sense llums, com ara el passeig Cordelles, el barri de Canaletes, el de la Farigola i Sant Antoni Bonasort. Els botiguers es queixen també de “manca de diàleg”, segons la seva portaveu, Cristina Bustamante, i per aquest motiu les entitats han acordat renunciar a la il·luminació i han proposat donar els 20.000 euros del pressupost a associacions de caire benèfic i social.

j.a.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.