Societat

societat

Protesta per la sanció a dos manifestants de Salt

Campanya perquè es retiri una multa a dues persones que es van manifestar contra el feixisme

Creuen que Interior ha volgut fer un “escarment públic”

La sanció que el Departament d'Interior ha imposat a dues persones, Sílvia Rispau i Mustafà Shaimi, per haver convocat, segons el departament, una manifestació antifeixista el 27 d'agost, tindrà resposta. Un grup de persones han iniciat una campanya perquè se'ls retiri la sanció de 9.000 euros (4.500 segons Interior). L'advocat defensor de Shaimi i Rispau, Benet Salellas, creu que el departament ha intentat fer un “escarment públic” amb la sanció, i critica que s'hagin fet servir fitxers policials “il·legals i antidemocràtics” per identificar-los i procedir a les sancions. Desmenteixen, a més, que els sancionats siguin els convocants de la concentració. La plataforma que promou la campanya ha convocat una manifestació per dissabte a la tarda a la plaça Catalunya per exigir que s'arxivi l'expedient sancionador, i que es respecti el dret a manifestar-se. Una altra de les mesures que han tirat endavant és la recollida d'adhesions a les seves reivindicacions, que ahir quantificaven en 363. Des de la plataforma van lligar aquestes sancions amb les diligències que s'han iniciat per les manifestacions contra la presència a Girona del conseller de Salut, Boi Ruiz, el juliol passat, i el president, Artur Mas, el 16 de desembre a la UdG. Diuen que totes dues tenen uns eixos comuns: “S'han donat en un context de retallades i hi
ha hagut una coerció
policial del dret a manifestar-se”.

LA XIFRA

9.000
euros és l'import de la sanció, segons Salellas, en vista de la documentació que tenen. Interior diu que és de 4.500 euros.

Manifestació de resposta a PxC

La manifestació del 27 d'agost a Salt es va convocar com a contramanifestació de la convocatòria que el partit xenòfob PxC havia fet. Interior va prohibir la manifestació del partit de Josep Anglada, que finalment no es va realitzar. La no comunicació de la manifestació antifeixista és un dels arguments d'Interior per explicar la sanció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.