Societat

La policia deté una desena de persones en una nova manifestació dels estudiants a València

Tres d'ells són menors i es troben a la comissaria per prestar declaració

Els agents antiavalots han dissolt per la força la concentració convocada per les xarxes socials a les portes de l'IES Lluís Vives

Agents antiavalots han tornat a dispersar per la força una manifestació d'unes tres-centes persones, la majoria estudiants, que es dirigirien cap a la plaça d'Espanya de València en protesta per les retallades en educació i per l'actuació policial de la setmana passada. Les contínues escaramusses entre la policia i els manifestants ha donat com a resultat la detenció d'almenys deu persones, tres d'ells menors, segons han confirmat fonts policials. Tots ells es troben en comissaria esperant a prestar declaració.

Segons ha comprovat l'agència EFE, passades les tres de la vesprada s'estaven registrant noves carreres i intervencions dels antiavalots que dispersaven per la força la citada manifestació, convocada a través de les xarxes socials i que ha eixit de l'Institut de Secundària Lluís Vives, focus durant la setmana passada de les principals protestes estudiantils que van finalitzar amb una quinzena de detinguts i diversos ferits.

Els manifestants s'han dispersat pels carrers dels voltants davant l'actuació de la dotzena d'unitats de la policia que vigilaven la concentració des de passades les dos i mitja de la vesprada.

Poc abans de les tres, els manifestants han tallat el cèntric carrer de Xàtiva, junt a l'estació del Nord i a pocs metres de la plaça de l'Ajuntament.

Precisament, alguns dels lemes corejats i plasmats en les pancartes anaven dirigits contra l'actuació policial dels passats dijous i divendres contra els estudiants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.