Societat

Boi Ruíz lamenta la mort del pacient a qui es va implantar un cor artificial de llarga duració

El conseller de Salut considera que aquest fet no ha de tancar la porta a aquesta tècnica

Assenyala que s'ha tractat d'una “mort sobtada” i que caldrà veure quina correlació hi ha amb el traplantament

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha lamentat aquest dimarts la mort del primer pacient a qui s'havia implantat un cor artificial de llarga durada, però ha considerat que aquest fet “no ha de tancar la porta” a aquesta tècnica.

El titular de Salut ha evitat valorar aquesta notícia durant la seva compareixença a la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Tot i així, ha recordat que aquest pacient no podia rebre un trasplantament de cor degut al seu delicat estat de salut.

En tot cas, ha indicat que s'ha tractat d'una “mort sobtada” i ha afegit que “caldrà veure quina correlació hi ha” entre l'implantament del cor artificial i el decés del malalt. En aquest sentit, s'ha remès al que puguin assenyalar els serveis mèdics de l'hospital de Bellvitge.

Ruíz ha opinat que “és una llàstima que hagi estat així” tenint en compte “les altes expectatives” dels metges, de l'hospital i del departament de Salut d'haver trobat una solució per als pacients que no poden rebre un trasplantament de cor.

El conseller, però, ha apostat per treballar encara amb “més intensitat” en projectes de recerca i no tancar les portes a aquesta tècnica.

L'home tenia 57 anys i havia estat intervingut al novembre a l'Hospital de Bellvitge, quan, en descartar-se un trasplantament convencional, es va optar per implantar-li un cor artificial que li havia de permetre viure sense problemes durant tres anys. Des de llavors havia tingut un postoperatori sense incidències i podia fer vida normal. Aquest dilluns mateix va comparèixer acompanyat de l'equip mèdic responsable de la intervenció a l'Hospital de Bellvitge per explicar com es trobava. Aquest matí ha mort per una aturada cardíaca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.