Societat

la vida social

La Fira de l'Embotit reuneix a Olot cinc estrelles Michelin

En una taula rodona hi participaran els restaurants Sant Pol i les Cols

Hi haurà una setantena de parades, tallers, tastets i concurs d'embotits

La cuina de Carme Ruscalleda, del restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, i la de Fina Puigdevall, de les Cols d'Olot, amb tres i dues estrelles de la prestigiosa Guia Michelin, respectivament, és un dels aspectes rellevants de la Fira de l'Embotit d'Olot (10 i 11 de març). Ruscalleda, del Sant Pau, i Manel Puigvert, de les Cols, participaran el proper diumenge a la taula rodona prèvia L'embotit i la cuina d'avantguarda, junt amb el director de l'Escola de Belles Arts de Barcelona, el president de l'Associació de Placers d'Olot, Jordi Vilarrasa, i el gastrònom Pep Nogué. El mateix dia, hi haurà un xou de cuina al Teatre Principal protagonitzat pel mateix Nogué i la sommelier Meritxell Falgueras. La Fira de l'Embotit aplegarà, al Firal, una setantena de parades d'alimentació i tindrà un nou espai dedicat als embotits, formatges i cerveses d'elaboració pròpia. Una altra novetat és l'especejament en directe per part dels carnissers de la plaça del Mercat d'un porc i l'oferta de tastets als assistents. Aquesta fira ha contribuït a generalitzar la idea que l'embotit és un element més de la cuina i no només un ingredient del pa amb tomata. En això hi ha tingut un paper fonamental l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa i els seus menús de l'embotit. La fira també té una vessant pedagògica i, per això, ha programat tallers d'elaboració de botifarres, cuina de l'embotit i volcànica i tastets de cervesa i embotits catalans.

LA XIFRA

70
parades de productes
d'alimentació i un espai nou dedicat a les cerveses, embotits i formatges d'elaboració pròpia hi haurà a la fira

LA DATA

10.03.12.
És el primer
dia de la Fira de l'Embotit, que es tancarà l'endemà al vespre i que té una prèvia els dies 4 i 9

El concurs d'embotits casolans

La tradició de matar porc es manté molt viva a la Garrotxa. Per reconèixer els qui la mantenen, es torna a organitzar el concurs d'embotits casolans. El programa de la fira es completa amb una àmplia oferta lúdica i cultural. Hi destaca la Nit 100% d'Olot amb sopar i cançons locals, l'encantament de porquets i, entre altres coses, l'obra Qui té por de Virgínia Woolf?.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.