Societat

La contraportada

La Figueres planetària

La web de la NASA ha publicat una foto de Juan Carlos Casado de la Lluna, Júpiter i Venus vistos des de l'escultura figuerenca de Sant Jordi i el drac

Els planetes Júpiter i Venus al costat de la lluna vistos des de la plaça Catalunya de Figueres i emmarcats per l'escultura de Sant Jordi i el drac. Aquesta és la instantània que va immortalitzar el fotògraf Juan Carlos Casado i que va ser escollida per la NASA com a fotografia del dia a la seva web d'astronomia APOD –les sigles en anglès de Fotografia Astronòmica del Dia–, en què cada dia s'escull una d'entre milers d'imatges arribades d'arreu del món a través de la web Asterisk, on es voten les millors fotos. Durant tota la jornada d'ahir la fotografia Lluna i planetes sobre Catalunya va estar penjada en aquest web que cada dia rep milers de visites, amb Figueres com a protagonista. El fotògraf ha explicat que buscava un lloc emblemàtic figuerenc que donés una vista de conjunt però que no fos la típica imatge figuerenca que podria ser el Museu Dalí, per exemple.

Un cop va haver escollit l'escultura de Sant Jordi i el drac, es va adonar que “l'escena es composava ella mateixa”, amb la Lluna i Venus a l'altura dels caps de Sant Jordi i el drac, i Júpiter a d'alt de la imatge. La dificultat de la fotografia recau, segons Casado, en què a dins una ciutat hi ha molta il·luminació i per això li va fer falta una seqüència de fotos amb diferents temps d'exposició per aconseguir-la. I la feina ha estat reconeguda.

De fet, aquesta és la foto número 35 que la web de la NASA publica a Casado. Entre elles, n'ha publicat alguna del cap de Creus i de Sant Llorenç de la Muga.

Juan Carlos Casado, que és d'origen basc i viu a la capital de l'Alt Empordà, diu que aquest és un reconeixement molt important a la seva feina i que li fa una especial il·lusió que la imatge hagi estat escollida precisament pel 29 de febrer perquè “en aquesta data només es publica foto cada quatre anys”, els de traspàs. Aquest figuerenc fa des de petit que s'ha interessat per les fotografies vinculades als fenòmens astronòmics i viatja arreu del món fotografiant eclipsis, aurores boreals i pluges d'estels.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.