Societat

Un tiroteig davant d'una escola jueva de Tolosa causa quatre morts

El fiscal ha confirmat que hi ha elements per veure un vincle entre l'atac d'aquest matí i la mort de tres militars la setmana passada a la mateixa zona

El ministeri de l'Interior francès ha anunciat que reforçarà la seguretat a tots els centres confessionals de França

Quatre persones han mort aquest dilluns en un tiroteig davant l'escola jueva Ozar Hatora, de Tolosa de Llenguadoc. Segons ha confirmat el fiscal francès Michel Valet, les víctimes són el rabí de l'escola i tres nens. A les vuit del matí, un home ha disparat contra els alumnes que es dirigien a classe i els pares que els acompanyaven. Els testimonis citats per la premsa francesa apunten que l'agressor ha disparat “contra tot el que tenia al davant”.

El fiscal ha confirmat que hi ha elements per justificar un vincle entre l'atac d'aquest matí i la mort de tres militars la setmana passada en una agressió similar a la mateixa zona. Les dues armes utilitzades en l'atac d'avui tenen el mateix calibre, 11.43 mil·límetres i 9, que les emprades en els assassinats de la setmana passada.Per ara, Valet assegura que la policia busca un home que viatjava en una scooter negra.

A més de les quatre víctimes mortals, també hi hi ha, almenys, dos ferits. El ministeri de l'Interior francès ha anunciat que tots els centres confessionals de França, i especialment les escoles jueves, rebran un reforç de la seguretat arran de l'atac, segons ha anunciat el portaveu del ministeri, Pierre-Henry Brandet.

El gran rabí de França, per la seva banda, Gilles Bernheim, s'ha mostrat “horroritzat” i “terriblement alterat”. El president francès, Nicolas Sarkozy, també ha anunciat que viatjarà a Tolosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.