Societat

La Plataforma per la Llengua exigeix que Samsung rectifiqui

L'organització considera que l'estratègia comercial de la companyia és “erràtica” i “ignora una part gens menyspreable dels usuaris estatals”

Recorda que altres fabricants especialitzats en els segments de 'smartphones' han incorporat el català en els seus dispositius durant els darrers anys

La Plataforma per la Llengua s'ha sumat a la campanya engegada per EbreAndroid, que reclama la inclusió del català en els dispositius mòbils de Samsung. Des de la Plataforma per la Llengua, han enviat una carta a Samsung Espanya per demanar que es rectifiqui aquesta política d'usos lingüístics que “a més de vulnerar els drets lingüístics dels catalanoparlants, és una estratègia comercial erràtica que ignora una part gens menyspreable dels usuaris estatals que volen disposar de l'opció català en els seus dispositius mòbils”, asseguren a través d'un comunicat. L'entitat ha anunciat també que enviarà una comunicació a la seu central coreana de la companyia en el mateix sentit.

La Plataforma per la Llengua recorda que, en el darrer estudi sobre el català a la telefonia mòbil elaborat per aquesta organització a finals del 2010, ja es constatava que Samsung era uns dels fabricants que menys emprava el català com a opció al menú d'opcions lingüístiques. Contràriament, altres fabricants especialitzats en els segments de dispositius smartphones com Blackberry, Sony-Ericsson o Apple ja han incorporat el català en els seus dispositius durant els darrers anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.