Societat

Unes 2.800 persones es troben sense llar a Barcelona

La xifra s'ha incrementat en un 32% respecte del 2008

Des de l'Ajuntament, asseguren que s'augmentaran els recursos per a les persones sense sostre

La Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), en col·laboració amb l'Obra Social La Caixa i uns 700 voluntaris, va fer el passat 8 de novembre a la nit el segon recompte de persones sense sostre a Barcelona. Es van localitzar un total de 838 persones a la via pública, 695 en assentaments i 1.258 allotjades en els diferents recursos d'atenció de què disposa la Xarxa. La suma de les tres revela que unes 2.800 persones es troben sense llar a la capital catalana, fet que suposa un increment del 32% respecte de l'any 2008, quan se'n van comptabilitzar 2.113.

Els principals canvis que es poden observar des del 2008 són, d'una banda, l'increment de famílies que es troben en algun dels recursos residencials que ofereix la Xarxa i, de l'altra, l'augment de persones autòctones respecte a persones immigrades que també acudeixen a aquests serveis.

Des de l'Ajuntament, asseguren que s'augmentaran els recursos d'atenció per a aquestes persones. S'espera que a finals d'any hi hagi dos centres nous de recursos de baixa exigència, un d'allotjament per a famílies i un per a persones a títol individual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.