Societat

Es nega a pagar un peatge, ho enregistra en vídeo i revoluciona la xarxa

Un gironí passa de la queixa als fets i es nega a pagar els peatges de l'AP-7 per la “discriminació” que pateix Catalunya i fins que no ho faci Madrid

A través de Facebook i Twitter, es convoca una caravana de protesta al peatge de Martorell per cridar “#novullpagar” el pròxim 20 de maig

La protesta s'estén al País Valencià i comencen a sorgir nous vídeos

  • Imatge del vídeo gravat per Josep Casadellà.

Un veí d'Anglès Josep Casadellà ha revolucionat la xarxa després de penjat un vídeo al YouTube el passat 29 de març en què es veu com arriba a un peatge de l'AP-7 i diu: “Bona nit, no vull pagar”. “Crec que hi ha una discriminació, fins que a Madrid no paguin, jo no pagaré”, explica el conductor indignat, que aconsegueix el seu objectiu de passar sense pagar. El vídeo ja ha tingut més de 98.300 visites.

El conductor, indignat amb els accidents a la N-II per l'incompliment de Madrid d'acabar les obres de desdoblament i amb els incompliments de l'executiu de Rajoy amb Catalunya, sobretot pel que fa a infraestructures, ha revolucionat la xarxa. Casadellà acaba el vídeo amb un missatge que està tenint resultat: “Si només ho faig jo no passarà res, si ho fem tots no sabran què fer”. També es remet a una entrevista que van fer al conseller Lluís Recoder a Catalunya Ràdio en què demanava a la societat civil que reaccioni perquè “no ens podem quedar amb els braços creuats”. “Jo ja ho he fet”, comenta Casadellà.

De fet, la seva acció ha fet néixer una protesta a través de Facebook i Twitter, a través del perfil No Vull Pagar, per al pròxim 20 de maig. L'objectiu és, segons s'explica, fer una caravana de cotxes, des de Sant Sadurní d'Anoia fins al peatge de Martorell, per alçar la veu de forma conjunta i demanar “no vull pagar” el peatge.

Diversos conductors ja han seguit l'exemple de Casadellà, que aquest dissabte va quedar retingut durant una estona entre dues barreres d'un peatge de l'AP-7, entre els quals el cantant Cesk Freixas, que a través de Twitter va explicar que li havien aixecat la barrera després de demanar-li el DNI. A més, ha avançat que també ha enregistrat en vídeo l'acció de protesta.

Un altre conductor també ha penjat un vídeo al YouTube amb el títol “Jo tampoc vull pagar.”.

La protesta també ha arribat al País Valencià, que també es queixen dels peatges, sobretot quan han de viatjar cap a Catalunya. Un conductor va piular aquest diumenge que també havia passat sense pagar el peatge d'Ondara.

Sancions per no pagar


Alguns dels dubtes que es plantegen els defensors de la campanya i l'etiqueta #novullpagar és si no pagar un peatge pot comportar alguna mena de sanció. I és així. En un altre dels vídeos que s'han penjat a la xarxa amb el títol, “No vull pagar, Ature-m'ho!”, la cobradora del peatge avisa la conductora que si no vol pagar, ella està obligada a demanar-li la matrícula del cotxe i que rebrà una multa en els pròxims dies.

Aquest dilluns, el perfil de Twitter @Novullpagar ha desaparegut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.