Societat

societat

Cassà organitzarà uns Jocs per a gent gran el 17 de maig

El pavelló rebrà 250 atletes i 150 acompanyants en la quarta edició de les ‘Olimpionades'

La residència geriàtrica Sant Josep prepara activitats per exercitar el físic, la ment i el treball en grup

Després de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), Casserres (Berguedà) i Riudoms (Baix Camp), Cassà organitzarà el dijous 17 de maig la quarta edició d'uns Jocs Olímpics per a la gent gran, les Olimpionades. “L'any passat a Riudoms ens van passar el relleu i vam decidir obrir aquesta activitat a Girona, ja que nosaltres érem l'únic centre [de les comarques gironines]. Ens hi vam engrescar perquè ens agrada fer coses”, explica Magda Costa, la directora tècnica de la residència geriàtrica Sant Josep de Cassà.

Els Jocs per a la gent gran es coneixen com a Olimpionades, perquè es tracta d'una una iniciativa que va néixer el 2009, gràcies a un grup de residències del Camp de Tarragona, que gestiona el grup Onada serveis i que treballaven en activitats sobre Grècia. A les Olimpionades de Cassà hi participaran vint-i-sis residències d'arreu del país, de les quals 9 són de les comarques gironines. Hi haurà 250 atletes i 150 acompanyants. Costa parla sobre les disciplines ludicoesportives que es faran el dia 17 al pavelló. “Hi ha proves de tipus físic, mental i de coordinació de grup. Una és treballar la memòria i els sentits, que és el reconeixement d'olors, de tacte...” Altres proves són de reconeixement de músiques, i també n'hi ha una per als usuaris de residències en cadira de rodes. L'organització calcula que hi haurà uns 200 voluntaris. La responsable de la llar d'avis de Cassà diu que el 2012 és l'any europeu de l'envelliment actiu i les relacions intergeneracionals i aquell dia escolars del poble faran de voluntaris i alguns cantaran corrandes. Els Jocs formen part dels actes de La marató de TV3 contra la pobresa del 27 de maig.

LA XIFRA

26
llars d'avis
seran el 17 de maig a Cassà. N'hi haurà nou de les comarques gironines, incloent-hi la de Cassà.

El vídeo del ‘Sempre endavant'

Abans d'animar-se a organitzar aquests Jocs, en què col·labora l'Ajuntament de Cassà, la residència Sant Josep va gravar el mes de març un vídeo (lipdub) de presentació –hi va col·laborar l'excantant de Burman Flash, Anna Pérez– en què mostra imatges del personal, dels residents i dels serveis del centre, com la perruqueria, la cuina o el gimnàs. La tornada és: “A dalt i sempre endavant, la lluita i la il·lusió; a prop, molt a prop la força de la remor.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.