Societat

societat

Condemnen Iberia a pagar 7.097 euros a una família

Van patir retards tant en l'anada com en la tornada d'un viatge a Panamà

En la tornada el retard va ser de 6 dies

El jutjat mercantil número 1 de Girona ha condemnat la companyia aèria Iberia a pagar 7.097 euros a una família gironina.

Els motius que justifiquen aquesta indemnització es remunten al 2008. La família, formada per cinc membres, havia de viatjar el 19 de desembre d'aquell any de Barcelona a Madrid i allà agafar un vol cap a Panamà. El vol de Barcelona va sortir amb un endarreriment de dues hores i mitja segons els demandants, i una hora i mitja segons la companyia. El retard, però, va ser suficient perquè perdessin el vol de Madrid a Panamà i perquè n'haguessin d'agafar un l'endemà. Per aquest concepte, el jutge ha condemnat la companyia a 3.000 euros (600 per cada un) per un endarreriment de vint-i-quatre hores. La companyia aèria entenia que en el vol d'anada el retard no havia estat superior a tres hores i que, per tant, tècnicament, no es tractava d'una cancel·lació de vol. El jutge va considerar que fos quin fos aquest endarreriment l'arribada a la destinació havia estat vint-i-quatre hores més tard del que estava previst, i que per tant la indemnització de 3.000 euros era procedent.

Problemes en la tornada

En el moment de la tornada de les seves vacances, el 9 de gener del 2009, els van suspendre el vol de Panamà a Madrid perquè l'aeroport de la capital de l'Estat estava tancat per acumulació de neu. La família no va poder tornar fins al 15 del mateix mes. És a dir, sis dies més tard. Per aquest endarreriment, la justícia ha condemnat Iberia a pagar 4.097 euros més. Una part, 1.097 euros, en concepte de les despeses que la família va haver de pagar d'allotjament i alimentació d'aquests sis dies i que la companyia, en aquell moment, no va assumir ni va atendre. Els altres 3.000 euros són en concepte de danys morals patits a causa de l'endarreriment de sis dies en el vol de tornada.

Iberia considera que la cancel·lació del viatge de tornada va ser per “motius extraordinaris”, i pensava que aquest fet els exonerava de pagar la compensació. El jutjat ha considerat que la companyia podria evitar indemnitzar la família com a compensació, “però no, en absolut” de l'assistència pels conceptes de menjar, allotjament, trucades i transport, valorats en els 1.097 euros. En últim terme, el jutge també va acceptar la compensació pels danys morals perquè la cancel·lació del vol els podia causar “sensació anímica d'inquietud, recança, pessimisme, aclaparament, etcètera”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.