Societat

El foc de Rasquera segueix sense control i amb prop de 3.000 hectàrees cremades

El front més actiu se situa ara a la Serra del Boix, segons informen Bombers de la Generalitat

El conseller Felip Puig, que assegura que encara se'n desconeixen les causes, espera que l'incendi es pugui controlar aquest dijous si la climatologia ho permet

L'incendi forestal que va començar dimarts a la nit a Rasquera, a la Ribera d'Ebre, segueix sense control aquest dijous i ja ha crema 2.800 hectàrees, segons ha anunciat el conseller d'Interior, Felip Puig, aquest matí a Catalunya Ràdio i TV3, en què ha reiterat que encara es desconeixen les causes que han provocat el foc.

Una seixantena de dotacions terrestres treballen sobre el terreny, en un foc que ha afectat Rasquera i també la població del Perelló, i que ara es troba més actiu a la Serra del Boix i de Cardó, segons ha explicat Puig. “Hem aconseguit consolidar i contenir tant el front nord del foc que amenaçava Rasquera, com el front sud que avançava cap al Perelló, i ara el front més actiu se situa a la Serra de Cardó”, ha explicat el conseller, desplaçat des d'aquest dimecres a Rasquera. “Esperem que la climatologia ens acompanyi per poder controlar el foc avui mateix”, ha afirmat Puig, que ha recordat que el vent a minvat i que si no es reprèn podran ser “més contundents” a la serra del Boix i del Cardó. A primera hora d'aquest matí, però, la boira ha impedit que els mitjans aeris es poguessin enlairar.

Segons informen els Bombers de la Generalitat en un comunicat, la zona més activa, la de la Serra del Boix, “es tracta d'una zona inaccessible pels mitjans terrestres i per tant, s'hi treballarà, quan les condicions meteorològiques ho permetin, amb mitjans aeris i amb personal helitransportat que treballarà amb eines manuals”.

Pel que fa als afectats, la trentena de persones que van ser desallotjades del Perelló aquesta nit ja no l'han passat al pavelló esportiu, mentre que a Rasquera encara hi ha hagut una trentena de persones que han hagut d'estar fora de casa.

Sobre els bombers voluntaris, Puig ha afirmat desconèixer per què no han participat gaires bombers voluntaris i ha afirmat que ho investigarà un cop s'hagi solucionat l'incendi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.