Societat

successos

Tres detinguts per haver robat en comptes bancaris de turistes, a Platja d'Aro

Es feien passar per agents, escorcollaven la cartera de les víctimes i els demanaven el número secret de la targeta per comprovar-ne l'autenticitat

La policia local de Platja d'Aro va arrestar dimarts tres homes de nacionalitat romanesa que es dedicaven a assaltar turistes d'edat avançada fent-se passar per agents antidroga de paisà. Un dels còmplices ha estat detingut en 47 ocasions, un altre en 8 i el tercer 30 vegades, en les quals hauria utilitzat fins a 12 identitats fictícies. Per perpetrar l'engany, primer estacionaven el seu vehicle en un carrer que tingués una bona sortida del municipi. Un dels membres feia d'esquer i s'encarregava de localitzar les víctimes. S'hi acostava amb un plànol i els demanava informació sobre un carrer. Llavors apareixien els altres còmplices, que s'identificaven com a policies, mostraven un document fals als afectats i els explicaven que a la zona hi havia molt de tràfic d'estupefaents. Per completar l'escenificació, escorcollaven l'esquer i, després, requerien la documentació a les víctimes i els examinaven la cartera.

Compres de 3.000 euros

Els agafaven la targeta de crèdit de la cartera i els demanaven el número secret per verificar-ne l'autenticitat. Un dels falsos agents trucava a un altre còmplice i, com que li proporcionava tant el número de la targeta com el pin, feien compres per internet per valor de fins a 3.000 euros. Una vegada tancada l'operació, tornaven la targeta a la víctima i li recordaven que havia estat una comprovació “rutinària”. En aquests episodis, doncs, els denunciants havien tardat hores, o fins i tot dies, a adonar-se que els havien retirat diners del compte.

Investigació des del maig

La policia local detalla que la demostració de l'autoria d'aquest delicte “és complexa”, ja que quan els delinqüents són localitzats no duen cap objecte dels denunciants. La seva detenció només és possible habitualment pel seu reconeixement físic per part de les víctimes. Els afectats retornen al seu país un cop acaben les vacances i no solen comparèixer al judici: una circumstància que saben els lladres i que acostumen a aprofitar.

La investigació va començar el maig, arran d'una denúncia d'un turista anglès. Una setmana més tard, es va detectar un turisme aparcat a la zona on s'havien produït els fets. Els agents van identificar els tres ocupants i van corroborar que el que havia estat detingut 47 vegades sempre ho havia estat pel mateix motiu: la usurpació de funcions.

LA DATA

12.06.12
És el dia que van ser detinguts
els acusats. La policia local els va interceptar al passeig marítim.

LES XIFRES

47
detencions
acumula un dels membres de la banda. Sempre ha estat detingut per usurpació de funcions.
12
identitats falses
ha utilitzat un dels tres sospitosos. Tenen 40, 52 i 57 anys i són de nacionalitat romanesa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.