Societat

El segell buit d'Andorra és una creació nord-catalana

L'artista de Cotlliure Marc-André 2 Figueres ha creat pels correus andorrans el primer segell foradat de la història de la filatèlia

L'artista nord-català Marc-André 2 Figueres ha creat un segell per Correues del Principat d'Andorra que té la particularitat de ser el primer segell buit de la història de la filatèlia. L'artista és el conceptor d'escultures visuals formades per marcs de quadres buits situats en llocs estratègics on el paisatge vist a través conforma l'obra. D'aquesta manera va envoltar el campanar de Cotlliure amb aquest tipus d'escultura. És aquesta idea que li ha servit per crear el segell andorrà. El segell està format per un marc i és buit al mig. D'aquesta manera el l'usuari pot crear el seu propi punt de vista del paisatge. Amb el segell es venen imatges de punts de vista emblemàtics d'Andorra, com el pic de Casamanya, Andorra la Vella i la vall de Setúria.

Teoria eròtica i embuts

Marc-André 2 Figueres ha publicat el llibre Teoria eròtica del campanar de Cotlliure que formava part de la seva tesi doctoral en història de l'art i que acompanyava la seva exposició de dotze marc buits envoltant el campanar. La darrera creació del cotlliurenc ha estat l'exposició en diversos indrets de Perpinyà d'embuts de diverses mides. Segons De Figueres l'embut “és una evocació de la teoria del gènere a ttravés de la dualitat de l'objecte, maculí i femení a la vegada”. Un dels seus embuts instal·lats a Perpinyà ha obtingut el rècord del món de l'embut més gran del món enregistrat al llibre Guiness dels rècords.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.