Societat

transports

La mendicitat als FGC no es podrà denunciar per mòbil

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha eliminat les opcions de denúncia de venda ambulant, música i mendicitat de la seva aplicació per a mòbils, que té com a finalitat que els usuaris alertin l'empresa dels actes incívics que detectin. La iniciativa havia aixecat moltes crítiques i una campanya en contra a internet, liderada per la plataforma Change.org, que va recollir més de 53.000 adhesions.

FGC nega cap relació entre la retirada d'aquestes opcions i la campanya als webs i les xarxes socials, i assegura que han fet els canvis en el marc d'una “actualització” de les seves icones. Ferrocarrils remarca, però, que la retirada d'aquesta funció en els mòbils no afecta la normativa de seguretat, ja que continua prohibit exercir la mendicitat o la venda ambulant en aquestes línies de transport.

Un dels aspectes més criticats de l'aplicació de FGC era l'opció que l'usuari especifiqués quin era el “tipus de captaire” denunciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.