Societat

seguretat

Esprai invisible contra l'onada de robatoris de tractors

Pagesos del Baix Camp comencen a marcar els vehicles

Bona rebuda del sistema als llocs amb més furts

Dos pagesos de la Selva del Camp (Baix Camp) han estat els primers a marcar amb esprais invisibles els seus tractors amb l'objectiu de frenar l'onada de robatoris al camp. El sistema, anomenat Selecta DNA, consisteix a marcar els estris i la maquinària agrícola amb una empremta invisible amb un número de sèrie amagat que permet a la policia relacionar la màquina amb el seu propietari i que dissuadeix els lladres de revendre al mercat negre la mercaderia furtada. Les empremtes duren fins a 25 anys.

El sistema antirobatori, proposat per la Unió de Pagesos, té un cost d'uns 200 euros per agricultor i està tenint una gran acceptació aquests dies en què s'està presentant als pagesos del territori. “No pararem i l'anirem estenent. Esperem que, cap a final de tardor, la majoria de pagesos tarragonins l'apliquin, perquè és un sistema molt econòmic”, va comentar el coordinador territorial de la Unió de Pagesos al Camp de Tarragona, Josep Ferré.

El sindicat està portant a terme, aquesta setmana, xerrades informatives al Tarragonès i al Baix Camp, que, juntament amb l'Alt Camp, són les comarques on hi ha un índex més elevat de robatoris i furts. El sistema s'utilitza des de fa sis anys amb molt d'èxit al nord d'Europa.

Alguns pagesos ja han començat a fer les primeres comandes de l'esprai i els Mossos ja disposen de lectors especials a les comissaries per esbrinar l'origen del material que puguin intervenir.

LA XIFRA

200
euros
per agricultor és el cost aproximat que té l'esprai dissenyat per combatre el robatori de tractors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.