Societat

Wert anuncia avaluacions “nacionals”

El ministre d'Educació vol evitar que hi hagi “disset sistemes diferents”

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, va anunciar ahir que les avaluacions que es faran a final de cada etapa educativa seran de “caràcter nacional” amb l'objectiu d'evitar “disfuncions” entre comunitats autònomes a l'hora d'impartir els continguts i evitar que hi hagi “disset sistemes educatius diferents” a l'Estat.

En una entrevista a Televisió Espanyola (TVE), Wert va argumentar que “no és acceptable, ni propi d'un estat modern” que l'educació a l'Estat, “que estava concebuda des d'unes bases racionals, acabés derivant en disset sistemes educatius diferents”. Per evitar aquest fet, el ministre pretén fer de les avaluacions un “element central” de la reforma educativa que està preparant el govern espanyol. “Tenim un sistema que, pel que fa al repartiment de competències, en teoria és clar, però que, després de vint anys d'aplicació, és evident que ha presentat disfuncions”, va manifestar el ministre, que va recordar que a l'administració de l'Estat li correspon la legislació bàsica i a les comunitats autònomes, l'execució i la gestió.

A Catalunya ja fa anys que es fan proves a sisè de primària i al quart curs de l'educació secundària obligatòria (ESO) per avaluar el nivell dels estudiants catalans, que en els últims tests internacionals de competències bàsiques PISA no han tret gaires bons resultats. El govern català adapta aquestes proves al currículum de Catalunya.

El 13% de balears opten pel castellà

El curs escolar ha començat a les Illes Balears amb la introducció de l'elecció de la llengua per als alumnes d'entre tres i set anys. El 13% dels pares d'alumnes han demanat que els seus fills siguin atesos en castellà per iniciar-se en la lectoescriptura, cosa que farà que alguns nens siguin separats per aula en funció de la llengua que han escollit, segons ha admès el mateix govern balear. L'executiu nega, però, que aquesta mesura provoqui cap tipus de segregació, ja que tots els alumnes tenen el mateix currículum. Com a Catalunya, l'inici de curs a les Illes Balears va estar marcat per les protestes dels docents contra les retallades en educació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.