Societat

societat

La llibreria Les Voltes de Girona serà una fundació

En principi, portarà el nom de Feliu Matamala i pretén mantenir el propòsit fundacional del popular establiment

La popular llibreria Les Voltes de la plaça del Vi de Girona està ultimant la seva transformació en fundació. Així ho va anunciar ahir un dels responsables d'aquest mític establiment gironí, Joan Matamala, que va explicar que l'objectiu a l'hora de crear la fundació és que aquesta “permeti preservar la idea fundacional de les 43 persones que ho van tirar endavant, i que era la defensa del país, així com la divulgació i promoció de la llengua i cultura catalana, en un moment complicat com l'any 1963, en ple franquisme”.

L'objectiu que s'han marcat és que la fundació ja estigui en marxa a finals d'aquest mateix any. Tot i que el nom de la fundació l'haurà d'escollir el patronat de la nova entitat, la voluntat és que porti el nom de Fundació Feliu Matamala, en homenatge a l'autèntica ànima de la llibreria durant molts anys, destacat activista català que va rebre la Creu de Sant Jordi..

La fundació organitzarà activitats diverses, com un cicle de conferències que portarà a tots els centres cívics de Girona i a la Casa de Cultura, i que tractarà temes com les pensions, el motius econòmics per obtenir la independència de Catalunya o i farà pedagogia que exercir el dret a l'autodeterminació no es fa contra ningú.

L'ANC, amb Joan Carles Bonet, ha manifestat la voluntat de tenir una “estreta col·laboració amb la fundació per una il·lusió compartida: l'emancipació del país”.

LA FRASE

La fundació preservarà l'objectiu fundacional de l'any 1963 de defensa del país i de la llengua
Joan Matamala
Llibreria les voltes

Presentació del llibre ‘Delenda est Hispania'

L'anunci de la fundació es va fer aprofitant ahir la presentació del llibre Delenda est Hispania d'Albert Pont, un llibre acabat el maig, però que ara és de màxima actualitat per l'auge de la corrent sobiranista. Els drets o deures de Catalunya si fos independent de l'Estat, les implicacions amb la UE o les xifres econòmiques de la relació entre Catalunya i l'Estat, són algunes dels temes del llibre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.