Societat

transports

Serveis mínims d'un 33% en la vaga del metro de demà

Els treballadors del metro han convocat per demà una altra jornada de vaga per protestar contra la decisió del govern estatal de suprimir la paga de Nadal. La Generalitat ha decretat uns serveis mínims per tota la jornada d'un 33%, la qual cosa implica que de les cinc del matí a les dues de la matinada de dijous només circularan un terç dels combois respecte als que hi ha un dia laborable. L'empresa operadora del servei, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ja ha advertit que aquesta oferta pot ser insuficient per absorbir la demanda habitual d'una jornada laborable, vigília de festiu i principi de pont, i en què es poden registrar fins a 1,3 milions de validacions de bitllets en tota la xarxa. A través d'un comunicat, TMB també ha volgut recalcar que fins ara han proposat mesures per minimitzar l'efecte del decret del govern espanyol, com ara l'avançament d'una de les pagues de l'any que ve, una sortida que fins ara només han acordat amb dos dels sindicats del comitè d'empresa i un 45% de la plantilla d'autobusos.

D'altra banda, la CGT també ha convocat per demà vaga a Renfe. Els serveis mínims en aquest cas són d'un 33% per a rodalies i regionals, i d'un 74% en els trens de llarga distància i d'alta velocitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.