Societat

JUSTÍCIA

Procuradors i lletrats catalans, contra les taxes

Les qualifiquen d'“inconstitucionals” i diuen que provocaran més reclamacions

Advocats i procuradors de Catalunya i de l'Estat espanyol es van concentrar ahir davant dels jutjats i les seves seus per protestar contra les noves taxes judicials que vol imposar el govern del PP. Si res no canvia, entraran en vigor l'1 de desembre.

Pel Col·legi de Procuradors de Barcelona, les taxes estatals “atempten contra el dret constitucional a una tutela judicial efectiva”, i a Catalunya implicarà una “doble tributació”, per les taxes del govern català.

El degà dels advocats de Barcelona, Pedro Yúfera, va exposar que reclamar 3.000 euros en litigi costarà 1.000 euros en taxes, fet que “també afectarà el petit consum”. Va afegir que les taxes, enlloc de reduir el nombre de litigis, l'incrementarà: “Si es guanya un recurs d'apel·lació, el govern no tornarà les taxes, i aconsellarem als clients que reclamin a l'administració per mal funcionament de la justícia.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.