Societat

Arranca la campanya Cinema a l'Escola

El programa d'Escola Valenciana projectarà pel·lícules en valencià en 22 poblacions de tot el territori

Deu films i quatre documentals conformen el catàleg de la 9a edició

Enguany s'enceta la 9a edició del programa Cinema a l'Escola, per al qual Escola Valenciana ha reservat dues sales dels Yelmos Cines de València per projectar les pel·lícules Brave i Pirates. En total, només a la capital passaran a veure cinema en valencià vora 2.000 alumnes i l'entitat cívica estima que en seran vora 6.000 comptant-hi la capital i les poblacions de l'Horta Nord i l'Horta Sud, on també hi ha programades projeccions com són Alaquàs, Burjassot, Catarroja, el Puig, Godella i Silla.

En total, durant aquests mesos es podran veure pel·lícules del catàleg que ofereix Escola Valenciana en 22 poblacions del territori. A part de les que ja s'han mencionat hi ha: Alacant, Alcoi, Agullent, Alzira, Benissa, Castelló de la Plana, Cocentaina, les Coves de Vinromà, la Pobla de Vallbona, Muro, Novelda, Ontinyent, Santa Pola, Sueca i Vila-real.

En alguns casos, els Ajuntaments donen suport al projecte i en altres ho han fet possible el professorat i les famílies de molts centres educatius, que han buscat espais públics per poder dur-hi les pel·lícules en horari escolar. Així mateix, a través de les diferents coordinadores comarcals que conformen Escola Valenciana, també s'han llogat sales de cinema comercial com ha sigut el cas de València, Alacant, Ontinyent, Alzira i Castelló de la Plana.

Col·laboració IVAC

Una de les novetats d'aquesta edició és el suport que ha donat a la iniciativa l'Institut Valencià de Cinematografia (IVAC), amb el qual comptaran les projeccions que es facen a València ciutat, l'Alcoià, el Comtat i la Vall d'Albaida. Segons Laura Font, coordinadora del projecte “la col·laboració de l'IVAC demostra l'interés de la institució per un projecte educatiu com el nostre, que tracta de normalitzar el valencià en un àmbit tan important com és el llenguatge audiovisual dirigit a l'alumnat”.

Així mateix, Laura Font ha destacat que “els criteris de selecció de les pel·lícules atenen a l'actualitat dels títols i a la temàtica que tracten. Aquesta programació permet arribar a tots els cicles educatius des d'infantil fins a batxillerat. Els títols de producció valenciana són documentals i van dirigits fonamentalment als instituts”.

Font ha subratllat que la iniciativa, en què cada any participen uns 50.000 alumnes, cada vegada té millor acollida. “La demanda és constant. De fet moltes escoles de l'Horta, que abans venien a València a veure les projeccions, ara ja les organitzen als seus pobles”, ha conclòs.

Els títols

Durant aquest curs es projectaran en valencià les següents pel·lícules:

“Papa, sóc una zombi”; “Kérity i la casa dels contes”; “Un gat a París”; “Brave”;“Pirates!”; “Ice Age 4: la formació dels continents”; “Els cadells i el codi de Marco Polo”; “Lorax, a la recerca de la trúfula perduda”; “Els nens salvatges”; “Intocable”; “Una llengua que camina”; “Valencians a Mallorca”; “El valor de les paraules” i “València necessita una cançó”. Totes elles estan acompanyats de guies didàctiques per a treballar a l'aula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.