Societat

oci nocturn

Fan retirar icones sexuals del mural al carrer d'un bar

L'Ajuntament de Girona ho ha requerit als amos del local després de rebre moltes queixes dels veïns

Argumenten que contravé la llei de protecció dels menors per la temàtica dels dibuixos

L'Ajuntament de Girona ha requerit als propietaris del nou local d'oci nocturn Blow! que eliminin tot un seguit d'icones sexuals del nou mural que s'ha fet a l'entrada del bar després de les queixes rebudes per veïns i ciutadans.

El nou local es troba en el carrer Miquel Blay i fa dues setmanes s'hi va pintar la nova imatge que reprodueix una noia rossa amb el nom del local en el centre i tot un seguir d'icones inventades de diverses temàtiques. El problema principal són quatre d'aquests dibuixos que contenen imatges de sexe explícit de diverses parelles i això ha generat queixes del veïnat i la ciutadania en general que ha passat per davant de la nova imatge.

La segona tinent d'alcalde de Girona, Marta Madrenas, admet que dijous passat es van rebre les primeres queixes i que diversos regidors estaven al cas del contingut del mural. Madrenas argumenta, però, que “el requeriment perquè es retiri és perquè contravé la llei de protecció dels menors, no només per les icones sexuals, sinó també perquè s'incentiva el consum d'alcohol i promou la violència”. Per això, Madrenas subratlla que no actuen “en virtut de cap moralitat, sinó en aplicació de la llei”.

Un dels socis de Blow!, Francesc Riera, explica que seguiran les indicacions i retiraran les icones, ja que no volen provocar cap polèmica. Tot i això, es va mostrar sorprès i va lamentar que “s'estigui perdent el sentit de l'humor”. Els propietaris es comprometen a retirar les icones ofensives abans d'aquest dijous. A l'interior del local, que s'acabarà estrenant el dia 13 del mes que ve, també hi ha murals semblants, però no es demanarà que es canviïn.

“Papa, què estan fent els ninots?”

Un dels motius pels quals l'Ajuntament ha requerit als propietaris que esmenin el mural i que no hi hagi escenes ofensives és que en aquests dies diversos pares s'han queixat de les icones, ja que, en passar per davant del mural, la mainada preguntava encuriosida què significaven aquelles icones. Cal tenir present que el local es troba molt a prop de les escoles Joan Bruguera i Eiximenis. Altres icones mostren gent patinant, parelles, ballarines, discjòqueis, gent ballant, icones amb dimonis i orinant fora de la tassa del vàter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.