Societat

universitats

El 35% dels universitaris estan sobrequalificats

Els experts avisen que el mercat laboral ha d'oferir llocs de treball adequats

El 35% dels joves amb estudis superiors estan sobrequalificats a causa d'un “desajustament” en el mercat productiu espanyol que provoca que no els pugui absorbir. La xifra situa l'Estat espanyol al capdavant de la UE en sobrequalificació, segons va revelar un estudi presentat ahir durant unes jornades a l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

Segons les dades d'aquest mateix any, els àmbits en els quals s'ha registrat un nombre més gran d'estudiants sobrequalificats són les arts i humanitats (el 25%), seguit de les ciències socials i jurídiques (20,8%), ciències (15,6%) i, en última posició, les carreres tècniques (13,6%).

L'estudi desmunta la tesi, molt estesa darrerament, segons la qual hi ha massa centres d'educació superior. El coordinador de la investigació i catedràtic a la Universitat de València, Francisco Pérez, va negar que el nombre actual d'universitats comporti un “malbaratament” que condemni els estudiants a sous mileuristes. Pérez va recordar que a la UE hi ha una mitjana del 59% de joves de més de divuit anys que són universitaris, mentre que a l'Estat se situa en el 51%.

“No sobren universitaris”, va dir l'investigador de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques Lorenzo Serrano, “sinó que el mercat productiu espanyol s'ha de transformar per oferir llocs de treball més qualificats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.