Societat

vida social

El Pare Pelegrí compleix la tradició i renova el vot de Tossa

Sebastià Dilmé Ribas, el Pare Pelegrí d'enguany, va arribar ahir a Tossa de Mar pocs minuts després de les set de la tarda. Després de ser rebut per l'alcaldessa i el síndic, es va dirigir a la capella dels Socors, on monsenyor Carles Soler, bisbe emèrit de Girona, va comprovar que havia fet els 80 quilòmetres i havia complert el vot que el poble va fer ja fa més de 600 anys. En el pelegrinatge va estar acompanyat per 1.716 persones. “S'ha complert el vot”, va anunciar als ciutadans Francesc Nadal, síndic del Pelegrí. Va ser un moment emotiu, perquè Nadal substituïa com a síndic Francisco Colomer, mort fa dues setmanes.

Una vegada comprovat el vot, els homes van sortir en processó fins a l'església parroquial. Allà, abans que els fidels poguessin venerar la relíquia de sant Vicenç, el rector va definir el moment: “És la sensació de ser protagonista de la història d'un poble que estima i avança donant-se la mà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.