Societat

El mercat del Lleó de Girona es declara independentista

En una enquesta el 85% dels seixanta-dos marxants es declaren a favor de la creació d'un estat català, i només el 5% s'hi manifesten en contra

Posaran una estelada a l'entrada de l'edifici

El mercat del Lleó de Girona es declara a favor de la independència de Catalunya i de la creació d'un estat català propi. Així ho ha decidit el col·lectiu de 62 comerciants que té aquest característic mercat de la capital gironina després d'haver fet una circular a tots els establiments del recinte perquè expressessin la seva opinió sobre el procés de sobirania del país.

El resultat de l'enquesta va ser aclaparador, ja que un 85% dels comerciants del mercat es van mostrar a favor de palesar el suport del mercat al camí sobiranista de Catalunya. Només un 5% dels marxants van votar en contra de la proposta, i el 10% restant es van abstenir en la decisió.

El president dels marxants del mercat del Lleó, Josep Campmajó, assenyala que la iniciativa va sorgir d'un dels integrants de la junta dels marxants i subratlla “la voluntat de pronunciar-nos com a entitat”. Les consultes van tenir lloc abans de les eleccions al Parlament, però s'ha esperat a fer pública la posició categòrica del mercat del Lleó “perquè en cap cas hi ha una opció política, sinó que respon a una opció identitària”.

En aquesta línia, Campmajó detalla que la posició del mercat es farà pública en les properes setmanes a través d'un manifest que faran “en català i en castellà”, perquè entenen “que serà un document incloent i sense voluntat d'exclusió de ningú”.

Estelada a l'exterior

Un element que palesarà la defensa de la independència de Catalunya per part dels marxants del mercat del Lleó serà la instal·lació d'una estelada en una de les cobertes exteriors pel costat de la plaça Salvador Espriu. Es calcula que d'aquí a quinze dies ja estarà instal·lat el pal de la bandera i l'estelada.

Campmajó considera que els marxants tenen “arguments econòmics per defensar la independència perquè el model català ha defensat el teixit social i econòmic i aposta per protegir el comerç familiar que no intuïm en l'Estat”.

Des del mercat del Lleó també es participarà ara en un pla amb Normalització Lingüística per fomentar l'ús del català, i també es col·laborarà amb una acció a favor de la llengua a les escoles que farà Òmnium Cultural.

LA FRASE

És una opció identitària perquè el model català té en compte la protecció del comerç familiar
Josep Campmajó
president dels marxants del mercat del lleó
85
per cent
dels marxants del mercat del Lleó s'han manifestat a favor de la sobirania de Catalunya.
62
marxants
té el característic mercat del Lleó de Girona, que ara serà presidit per una estelada a l'exterior de l'edifici.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.