Societat

transport

Una altra enganxada de catenària talla Rodalies

Els reajustaments tècnics i de manteniment implantats als pantògrafs dels trens no eviten incidents

La línia R1 del Maresme s'interromp quatre hores

Els reajustaments tècnics i el nou pla de manteniment dels pantògrafs dels trens de Rodalies no han aconseguit fer net d'enganxades periòdiques amb les catenàries que provoquen greus talls al servei. Ahir la situació es va repetir a la línia R1 del Maresme quan, a les deu del matí, el pantògraf d'un tren provinent de Calella amb direcció a l'Hospitalet de Llobregat s'enganxava a la catenària a tocar del pont barceloní de Calatrava, a la zona de la Sagrera. L'estrebada ha estat, aquest cop, tan violenta, que el pantògraf ha caigut sobre la via veïna i ha provocat una avaria al comboi procedent de l'Hospitalet que es dirigira cap al nord amb destí a Maçanet/ Massanes. Els passatgers d'aquest tren es van haver de transbordar al comboi que havia perdut el pantògraf i que va ser apartat a l'estació de Clot/Aragó una hora després. Els tècnics d'Adif i Renfe van treballar amb una vagoneta d'electrificació per reparar els danys de la catenària i reparar el tren avariat per la caiguda del pantògraf. Van aconseguir restablir la circulació en una de les vies a dos quarts d'una del migdia, després de dues hores i mitja sense circulació a la línia R1, amb l'afectació que això suposa a milers d'usuaris. No va ser fins a les dues del migdia que es va restablir totalment la circulació de la línia en tots dos sentits, quatre hores després de l'enganxada.

La investigació iniciada haurà de determinar la causa primera de l'incident però ahir mateix ja es podia apreciar que la peça de contacte del pantògraf amb la catenària no estava deteriorada tot i que aquest havia estat arrencat de soca-rel.

Precisament dilluns s'estrenaven en aquesta línia les noves vies en un tram de 400 metres entre la rambla de Prim i l'accés al Triangle Ferroviari de la Sagrera. La variant de la línia permet alliberar espai per a la construcció dels accessos de la línia d'alta velocitat (TAV) a la futura estació de la Sagrera.

LA XIFRA

400
metres
nous del corredor del Maresme s'han estrenat a la zona de la Sagrera aquest dilluns, la vigília de l'incident
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.