Societat

turisme

Uns 8.000 esportistes omplen Lloret aquests dies

La ciutat de la Costa Brava viu aquestes setmanes la temporada alta del turisme esportiu

S'hi fan campionats de múltiples disciplines en els equipaments locals, que funcionen a ple rendiment

Lloret de Mar viu aquests dies la temporada alta del turisme esportiu, un segment clau que s'ha volgut potenciar per diversificar un sector que n'és el motor econòmic i trencar amb la imatge del turisme de borratxera i aldarulls.

En poc més d'un mes passaran per Lloret de Mar 8.000 esportistes. Tots els equipaments de la ciutat ja funcionen a ple rendiment. Futbol, bàsquet, atletisme, voleibol, handbol, petanca i ultimate de platja (disc volador) són algunes modalitats esportives que es practiquen aquests dies a Lloret.

El cicle va començar per Setmana Santa amb el Torneig Costa Brava d'Ultimate i Free Style a la platja de Lloret (300 participants i 150 acompanyants) i va continuar aquells dies de vacances amb el Torneig d'Handbol International Vila de Lloret al pavellons Molí i Pompeu (900 participants i 600 acompanyants); el MIC, el mundialet de futbol base, al camp municipal (3.000 i 5.000); el Torneig Europeu de Bàsquet al pavelló Molí (600 i 200); i el Trofeo San Jaime-Lloret CUP al camps municipal i del Molí (1.200 i 1.000). Aquests dies, però, l'activitat esportiva continua amb la concentració de clubs europeus per Stage d'atletisme a les pistes durant tot el mes d'abril (600 i 100); el màster Internacional de petanca “Vila de Lloret” al passeig, fet la setmana passada (300 i 100); els Jocs Universitaris Sports Party demà al pavelló Molí (200 i 50); el Torneig Internacional de Petanca Veterans “Vila de Lloret”, aquesta setmana, al passeig (300 i 100); i el Festival Europeu de Petanca Vila de Lloret del 30 d'abril al 2 de maig al passeig (300 i 100).

L'any passat van passar per Lloret de Mar 33.118 esportistes, segons dades de l'Ajuntament, molt per sobre dels 26.051 del 2011. Les principals nacionalitats estrangeres de turisme esportiu són els països escandinaus, sobretot els suecs, amb un 32%, i els noruecs (14%), els britànics (12%) i els belgues (10%). “Observem que a banda dels esportistes, també hi ha un gran nombre d'acompanyants que aprofiten aquests dies per veure els partits i després, fer unes vacances en família, en aquest sentit tots coincideixen que Lloret és una destinació molt completa”, va explicar Ester Olivé, regidora d'Esports. Els acompanyants dels esportistes també han suposat un augment molt important de més del doble, i han passat dels 20.887 de l'any 2011 als 42.124, l'any passat.

LA FRASE

A banda dels esportistes, també hi ha un gran nombre d'acompanyants que aprofiten per fer unes vacances en família
Ester Olivé
Regidora d'esports de lloret

LA XIFRA

33.118
esportistes
són els que l'any passat van fer estada a Lloret de Mar. El turisme esportiu es converteix en estratègic.

Visita de periodistes especialitzats

Un altre dels eixos per potenciar un nou model turístic és la visita a Lloret de periodistes especialitzats. Aquests dies han estat a Lloret 8 professionals de la premsa especialitzada en economia i golf.

Impuls al turisme cultural amb la celebració de 50 festivals

El turisme esportiu no és l'únic que l'Ajuntament prova d'impulsar per diversificar el model. També es busca el cultural, que suposa un perfil de visitants molt interessant. Només en festivals de música i dansa, ja n'hi ha més de cinquanta de confirmats per aquest any. Per exemple, per Setmana Santa, el teatre va fer –llogat per una empresa italiana–l'onzena edició del Costa Brava Dance Festival, amb 600 participants i 1.500 persones en total.

Estudi sobre l'impacte econòmic del turisme esportiu a la ciutat

L'Ajuntament està preparant un estudi per analitzar l'impacte econòmic al municipi del turisme esportiu. Però el recent MIC, celebrat per Setmana Santa, va suposar uns ingressos d'1'6 milions d'euros als negocis del territori. És un exemple de per què la potenciació del turisme esportiu és prioritària. Pel que fa a les arques municipals, l'any passat es van ingressar 133.000 euros en lloguers d'equipaments esportius, per 122.000 euros de l'any 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.