Societat

El govern insta Foment a connectar Barcelona amb la T1 de l'aeroport amb un tren llançadora el 2017

El conseller Vila presenta un projecte per desencallar una obra aturada des de fa tres anys

La freqüència de pas seria cada 15 minuts i els bitllets costarien entre 98 cèntims i sis euros

El conseller de Territori, Santi Vila, ha presentat una proposta al Ministeri de Foment per connectar la T1 de l'Aeroport de Barcelona amb el centre de la ciutat mitjançant un tren llançadora l'any 2017, amb un pressupost de 217 milions d'euros i finançament público-privat. El Ministeri de Foment i el sector privat assumirien al 50% el finançament del projecte.

La freqüència del servei seria de 15 minuts i connectaria l'aeroport de Barcelona amb les estacions de Sants, Passeig de Gràcia, el Prat, així com la futura estació de la Sagrera, que podria estar operativa el 2017. Les tarifes oscil·larien entre els 98 cèntims per als usuaris habituals i els sis euros per als puntuals, com els turistes, ja que també dependrà de si s'usa un bitllet integrat o senzill.

En roda de premsa, el conseller ha explicat que d'aquesta manera es desencallaria una obra projectada i adjudicada fa tres anys, però que ha quedat en l'aire per problemes pressupostaris i que la proposta de la Generalitat estalviaria gairebé 100 euros el projecte inicial, ja que, en una primera fase no contempla la construcció de l'estació a la T-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.