Societat

Ajuts per impulsar l'educació de valors en infants i joves

La Fundació Espavila entrega les quatre beques Educar Fomentant l'Esforç

S'iniciaran el curs escolar vinent

Treballar l'educació emocional des de ben petits és un dels objectius que persegueix la Fundació Espavila i que du a terme mitjançant la concessió de les beques Educar Fomentant l'Esforç. “Les escoles ensenyen molta matèria, però s'obliden dels valors”, assegura el president de l'entitat, Joan Vila.

Aquest any, premiats amb 3.000 euros, els quatre guanyadors són: Implica't en la millora de Roses, de l'escola Jaume Vicens i Vives de Roses; Programa d'Excel·lència, de l'Institut de Tona, i Cinema en curs, de l'associació A Bao A Qu. i Xavalartes, de Forn de teatre Pa'tothom. “N'hi ha que estan integrats en l'horari escolar i altres són extraescolars. Tots s'iniciaran al setembre.” Les iniciatives tenen el propòsit d'ensenyar valors, com ara el respecte, l'esforç i la tenacitat, mitjançant activitats concretes.

A Roses es treballarà l'esforç a nivell personal, escolar i municipal; a l'institut de Tona es premiaran els joves que, tot i no tenir expedients brillants, són constants; el projecte Cinema en curs vol ensenyar a la joventut els valors adherits a l'art cinematogràfic i, finalment, Xavalartes és un projecte del Raval en què els joves hauran d'ocupar-se del procés creatiu d'una obra de teatre.

Els projectes de la primera edició culminen amb èxit

Objectiu aconseguit. Els quatre projectes vencedors de la primera edició de les beques Educar Fomentant l'Esforç culminen amb èxit. Durant un curs escolar, des del setembre passat fins aquest mes de juny, l'escola Mil·lenari de Cardedeu, amb la iniciativa Robòtica a l'escola; en construcció, de Cristina Alcoceba; Eduvólei fomentant l'esforç, de l'escola Eduvólei, de l'Ametlla del Vallès, i En busca del tesoro perdido, de Carolina de la Cruz, han desenvolupat les seves iniciatives sota la supervisió de la Fundació Espavila. “Cada mes o mes i mig hem anat fent seguiment i hem vist de primera mà com aquests projectes han incidit en els infants”, assegura Vila. Els premiats van explicar, durant l'acte d'entrega de les segons beques, la tasca que han dut a terme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.