Societat

habitatge

2.000 ajudes de lloguer noves al Consell de la Selva

L'oficina d'habitatge feia dos anys que no obria cap convocatòria

El Consell Comarcal de la Selva ha rebut la petició d'ajuda per al pagament del preu del lloguer de prop de dues mil persones que la demanen per primera vegada.

L'oficina d'habitatge del Consell Comarcal de la Selva ha atès un total de 1.913 persones aquest any que han demanat per primer cop una ajuda per pagar el lloguer. Feia dos anys que no s'obria cap convocatòria d'ajudes per a nous perceptors. Precisament, des de l'oficina d'habitatge del Consell Comarcal de la Selva es considera que el gran nombre de sol·licituds es deu al llarg període sense ajudes. “És positiu que s'hagi obert la convocatòria, i encara més si tenim en compte la situació en què estem immersos”, va explicar Esther León, tècnica de l'oficina d'habitatge de la Selva.

Aquestes ajudes per pagar el lloguer dels habitatges a fons perdut serveixen per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a les quals el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial. A aquestes ajudes del Consell hi podien accedir les persones que acreditessin la residència legal a Catalunya durant un mínim de cinc anys, dos dels quals havien de ser immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

Les peticions d'ajuda per al pagament del lloguer s'han pogut presentar des del 28 de maig fins a l'1 de juliol. Del total d'atencions que s'han fet durant el termini per sol·licitar aquestes prestacions, 1.309 han estat presencials; 552, telefòniques, i 52, a través del correu electrònic.

LA FRASE

És positiu que s'hagi obert la convocatòria, i encara més si tenim en compte la situació en què estem immersos
Esther León
Tècnica de l'oficina d'habitatge

LA XIFRA

1.913
persones
han demanat per primer cop a l'oficina d'habitatge de la Selva ajuda per pagar el lloguer.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.