Societat

Festes de santa anna

Carme Gironès dóna el tret de sortida a la festa de Blanes

L'empresària blanenca transmet en el pregó la seva estimació per la vila a través de les seves vivències

La lectura del pregó a càrrec de l'empresària Carme Gironès Teixidor va donar, ahir al vespre, el tret de sortida a la festa major de Santa Anna de Blanes. L'acte va tenir lloc a la plaça dels Dies Feiners i, prèviament, hi va haver una cercavila popular que va culminar amb el canvi de bandera dalt la roca de sa Palomera, una tradició que es fa des de fa anys. Durant la cercavila, es va realitzar una de les set proves d'una de les novetats d'enguany, la Barriada, en què representants de diferents barris participen en una mena de gimcana.

En el pregó, Carme Gironès, empresària de Blanes i la primera dona fundadora d'un club Rotary al món, va fer arribar al públic assistent la seva estimació per Blanes: “Sempre n'he tingut una idea que m'ha inspirat més el sentiment que la raó. Per això, m'agrada imaginar Blanes aspirant a un destí eminent.” Les vivències de la seva infantesa i joventut van donar pas a les de la seva edat adulta, descrivint a través dels seus records l'evolució de Blanes al llarg del segle XX, amb la creació del jardí Pinya de Rosa per Fernando de Rivière, l'important pes econòmic de l'empresa SAFA, la massiva arribada de turistes els anys seixanta i setanta i la fundació del club Rotary a Blanes, l'any 1990. Gironès va tenir un reconeixement especial per al seu amic Jordi Comas.

Cal destacar que, durant la celebració del pregó es va desplegar una estelada gegant rere l'escenari i que també es va dur a terme una petita protesta a favor de l'escola pública i contra de les retallades.

LA FRASE

Sempre he tingut una idea de Blanes que m'ha inspirat més el sentiment que la raó
Carme Gironès
pregonera de la festa de blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.