Societat

Medi ambient

Alerta de calor extrema per aquest cap de setmana

Es preveu que les comarques de Girona i de Ponent arribin als 37 graus

Protecció Civil demana a la ciutadania que extremi la precaució per evitar deshidratacions i pel risc d'incendi forestal

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat manté l'avís per situació de risc per calor, en vista de les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d'augment significatiu de les temperatures durant tot aquest cap de setmana, després de l'episodi de calor d'ahir.

El servei va preveure que ahir, divendres, se superés el llindar de temperatura màxima extrema a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, i a la demarcació de Lleida (Segrià, Pla d'Urgell, Garrigues i Segarra) excepte la Noguera.

Per avui, dissabte, la zona afectada per l'extrema calor serà també la demarcació de Lleida (Segrià, Pla d'Urgell, Garrigues i Segarra) excepte la Noguera, i, per diumenge, la zona afectada serà la demarcació de Girona (Alt i Baix Empordà, Selva, Gironès, Pla de l'Estany i Garrotxa), excepte el Ripollès. A la resta del territori, les temperatures també es poden incrementar força.

En concret, les temperatures màximes oscil·laran entre els 28 i els 33 graus centígrads al Pirineu i el litoral, i entre els 32 i 37 graus centígrads a la resta del territori, i especialment seran més altes a Ponent i a les Terres de l'Ebre.

Per aquest motiu, Protecció Civil recomana a la ciutadania que s'informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures, sobretot en el cas de les persones més vulnerables a la calor, com ara la gent gran, els nadons i els malalts crònics, i que també tingui en compte la incidència de les temperatures i de les activitats per l'increment del risc d'incendi forestal.

De la mateixa manera, la Generalitat ha recomanat als municipis que reforcin les mesures de prevenció per a la protecció dels col·lectius més vulnerables a la calor i també quant a la prevenció del risc d'incendi als boscos. A banda, segons el Servei Meteorològic, a partir de la tarda d'avui s'esperen xàfecs al Pirineu i el Prepirineu, sobretot al sector occidental. Seran d'intensitat feble i moderada.

A l'Estat espanyol, també s'han marcat alertes perquè avui es pot arribar als 39 graus. Segons la predicció de l'agència estatal de meteorologia, Mallorca i Saragossa tindran l'alerta més alta. Són seguides pels territoris d'Osca, Terol, Albacete, Alacant, València i Múrcia.

LA XIFRA

37
graus
centígrads poden arribar a marcar els termòmetres aquest cap de setmana al país, sobretot a Ponent.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.