Societat

Detinguda una parella que duia una menor oculta en una maleta

Els dos detinguts portaven la noia, de tretze anys, amagada en una maleta en un cotxe del vaixell que uneix Melilla i Màlaga

La jove, de nacionalitat marroquina i que no és família dels arrestats, estava desorientada i espantada

Un ciutadà marroquí i una dona espanyola que viatjaven en un cotxe al vaixell que uneix Melilla i Màlaga han estat detinguts en descobrir la policia al seu vehicle una maleta on hi havia una noia de 13 anys, suant, desorientada i espantada. La noia, de nacionalitat marroquina i que no és família dels detinguts, ha estat atesa per personal de la Creu Roja del recinte portuari malagueny i posteriorment ha estat traslladada a un centre hospitalari, mentre que la parella ha estat arrestada acusada de voler introduir clandestinament la menor.

En accedir a la zona posterior del vehicle, els agents han sospitat d'una maleta d'uns 70 per 50 centímetres amb un pes desproporcionat, de manera que l'han obert i han trobat en el seu interior la jove, de la qual s'ha fet càrrec el Servei de Protecció de Menors de la Junta d'Andalusia.

L'actuació policial ha tingut lloc en l'àmbit de l'Operació Pas de l'Estret, quan s'incrementen les inspeccions en els vaixells procedents de Melilla. El vehicle era d'un ciutadà marroquí resident a Espanya, de 29 anys, que viatjava acompanyat per la seva dona, de 30 anys, i la filla d'aquesta, de 6. Aquesta altra menor ha estat lliurada a l'àvia materna, que s'ha fet càrrec de la custòdia fins que el cas sigui resolt per l'autoritat judicial. La policia ha activat el protocol sobre actuacions amb estrangers menors d'edat no acompanyats per a la noia que anava a la maleta.

Els detinguts han passat a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Màlaga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.